Skizofrénia - 25 éves fiam

Kérdés:  25 fiam skizofrén, először 2000-ben feküdt kórházban, majd 2007-ben. Azóta szedi a gyógyszereit, elfogadta betegségét. Nem tudom, hogy én mennyire kell, hogy mondjam, vagy utaljak betegségére, azokban az esetekben - pl. ha szilveszterkor, vagy nagyon ritkán egy pohár pezsgőt elkoccintana a családdal. Nem jár bulizni, nem iszik, de ezek az alkalmak kivédhetetlenek. Az evés is szinte kényszeres, 150 kg-ra hízott. 86 kg-ról. Tanácstalan vagyok, mi is jó neki, ha úgy teszek, mintha teljesen egészséges volna, vagy ha felhívom (csak ha muszáj) a figyelmét, figyelmeztetem, hogy gyógyszert szed, tehát nem ihat.
Kérem, válaszoljon!
Köszönettel!

| skizofrénia, gyógyszer
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2009 ;14(februári)   InforMed

Nem tudom, milyen gyógyszereket szed a fia, de ha évente egyszer kétszer megiszik egy fél pohár pezsgőt és nem többet, nem fog ártani. Abban, hogy a betegsége ellenére aktívabb életet éljen, le tudjon fogyni, különféle programok segíthetnek, lehet, hogy a gyógyszeren is lehet változtatni. Területi közösségi ellátás vagy rehabilitációs program segíthet.

Kapcsolódó cikkek a Skizofrénia és paranoia rovatban olvashatók.

2009-02-25 00:39:29
| skizofrénia, gyógyszer

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop