Hetente egy lázas nap - 4 éves kisfiam

Kérdés:  Azért fordultam Önhöz, mert a háziorvosunk nem mond semmi konkrétat. 4 éves a kisfiam, amióta ovis lett 2 hetente egy napra belázasodik (39,7), egyébként más tünete nincs. Végre elküldtek laborba, és a vérképe rossz lett. A C-reactive protein 22,8 a Westergren pedig 50. Annyit mondott az orvos, hogy egy kicsit vérszegény. Elküldte a gyereket hasi UH-ra annyit írt rá diagnózisnak, hogy Tu in obs.
Nagyon aggódok, hogy valami nagyobb baj van. Mi lehet az? Kérem, mondjon valamit, mert ennél a bizonytalanságnál minden jobb!
Köszönettel egy aggódó anyuka!

| láz, kivizsgálás
| Vígh, E.; Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2009 ;14(februári)   InforMed

Kedves Anyuka!
Az Ön által ismertetett laboreredmények (nem kiugróan fokozott süllyedés, egy kissé emelkedett mennyiségű, elsősorban gyulladásokat kísérő fehérje (CRP)), első és második körben is valamilyen gyulladásra utalhatnak. Ennek az okát esetleg föl lehet deríteni, aminek az egyik lépése persze lehet akár az UH-vizsgálat is.
A leírtakban semmi olyan nincs, amivel egy gyermekorvos nap, mint nap ne találkozhatna és nyilván, az orvosa is pontosan tudja, milyen egyéb vizsgálatok szükségeltetnek a pontos diagnózishoz. Látatlanban ennél többet nem lehet mondani.
Üdvözlettel

Kapcsolódó cikkek a Beteg gyermek, láz rovatban olvashatók.

2009-02-25 00:50:02
| láz, kivizsgálás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop