Terhesség - 4. császármetszés lehetséges?

Kérdés:  36 éves nő vagyok, 7 éve van magas vérnyomásom, mely Betaloc Zook 50 mg-mal kezelhető. 3 gyermekem van, 12, 10, és 4 évesek; császármetszéssel születtek. Mivel mindegyikük neme fiú, azért nagyon szeretnék egy kislányt. Úgy érzem, még egyszer meg kell próbálnom, és ha mégis fiú lenne, akkor már belenyugodnék, és persze azért nagyon szeretném őt is. (Úgy tudom, hogy nem fogadták el azt a törvényjavaslatot, miszerint a gyerek neme megválasztható lenne, bár nem tudom, hogy létezik-e valamilyen más praktika ez ügyben?)
Orvosom, aki jelenleg betegsége miatt már abbahagyta a praktizálást, a szülésem után kérdésemre azt mondta, hogy akár 8-10 gyereket is lehet császármetszéssel szülni. (Ezért sem lettem elkötve.) 1 éve, amikor konkrétan mentem oda hozzá, hogy babát szeretnénk, azt mondta, hogy nagyon kockázatos lenne, nem ajánlja, és jól gondoljam meg, ez eléggé elijesztett.
Harmadik kisfiam terhességi ideje terhességi cukorbetegséggel volt nehezített, mely a terhesség után rendeződött, és a gyermekemnél sincs jelen.
Tisztelettel várom tanácsát, hogy Ön szerint a 4. császár bevállalható-e?

| császármetszés, szülés
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(februári)   InforMed

A baba neme nem választható, de remélhetőleg sikerülni fog.
Még egy császár lehetséges, de számolnia kell a hegszétválás veszélyével.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Szülés rovatban olvashatók.

2009-02-25 00:57:55
| császármetszés, szülés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop