Reflux

Kérdés:  December 24-én hörghurutszerű lázas betegséggel estem ágynak, 30-án voltam először lázmentes. Szokásos lázcsillapítás, rengeteg folyadék, C-vitamin volt a kúrám, majd 29-én kaptam a köhögésre Hydrocodint. Valamelyest javult a köhögés, de január első hetében mégis el kellett mennem a háziorvoshoz, mert ismét hőemelkedésem lett. Eredmény: 3 doboz Doxycyclin, 3 üveg Sinecod. Hőemelkedésem elmúlt, de a köhögés (igaz javuló tendenciával) ma is megvan.
Mellkasröntgen negatív, labor negatív, baktérium- és gombatenyésztés negatív, fül-orr-gégészet negatív.
Ma allergiavizsgálatra jelentkeztem, ott szólt a másik gégész orvos, hogy szerinte Reflux-betegségem is van, és ez jelentősen hozzájárulhat a köhögés makacsságához.
Végiggondoltam, és valóban: már az antibiotikum harmadik napján is kellemetlen érzésem volt a nyelőcsövemben, aztán végig fel volt puffadva a hasam, össze-vissza volt székletem, stb. Január 22-én vettem be az utolsót, de a gyomrom és a többi részek még mindig nem jöttek teljesen rendbe.
Mivel a táplálkozásomon a Reflux-ajánlatokat tekintve nincs kivetni való, az étrendemen legfeljebb csak annyit tudok változtatni, hogy egy pohár sört sem iszom, és semmi csípőset nem eszem.
De mit tehetek ezen kívül a Reflux ellen? Vajon hatékonyak azok a termékek, amelyek az egész test elsavasodását igyekeznek megakadályozni?
Válaszát előre is köszönöm!

| reflux, GOR
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2009 ;14(februári)   InforMed

Tudnia kell, hogy makacs légúti betegségek után a köhögés szűnik meg legkésőbb. A tüdőszövet nyálkahártya nehezen regenerálódik, ez a magyarázata az akár egy hónapig is elhúzódó köhögésnek.
Reflux gyanú esetén gyomortükrözést kell végezni biztos diagnózis céljából. Amennyiben ez igazolódik, megfelelő gyógyszer szedése csökkenti a gyomorsav elválasztást és megszünteti a panaszokat. A szervezetet lúgosító termékek a gyomorsav termelődését nem befolyásolják és nem hatásosak.

Kapcsolódó cikkek a Reflux (GOR) és más nyelőcsőbetegségek rovatban olvashatók.

2009-02-26 18:07:40
| reflux, GOR
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop