Terhesség - Allergiás asztma

Kérdés:  Szeretnék tanácsot kérni Öntől. Néhány hete tüdőgyógyász orvosom allergiás asztmát állapított meg (38 éves nő vagyok). Felírta a Diffumax, Alvesco és Aerius alkalmazását. Néhány napos használatuk után kiderült, hogy terhes vagyok, - jelenleg hét hetes, és első terhesség - amire való tekintettel nőgyógyász orvosom veszélyesnek ítélte meg ezen szerek használatát, így azokat azonnal beszüntettem.
Mivel allergiám naponta többször, igen heves köhögéssel jár, napszaktól függetlenül -, szeretném véleményét kérni, részben a köhögésből adódó erős összerándulások árthatnak-e a kisbabámnak, másrészt milyen eszközökkel enyhíthetnék a megterhelő köhögéseken? (Már hosszú évek óta nyáridőben por- és pollen-allergiám van, ez az első tél, amikor kibővültek a problémák.
Köszönöm válaszát!

| terhesség, gyógyszer, asztma
| Kaszó, B.; Az Orvos válaszol - Dr. Kaszó Beáta 2009 ;14(márciusi)   InforMed

A szülész-úgy tűnik-teljesen járatlan az asztmás várandós mamák kezelésében. Azt javaslom, mielőbb menjen vissza tüdőgyógyászához, aki ellátja tanáccsal, milyen gyógyszerek alkalmazhatók (teljesen mellékhatás-mentesen) a várandósság alatt. A babának ugyanis a kezeletlen asztma sokkal többet árt, mint a gyógyszerek.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszerszedés és terhesség rovatban olvashatók.

2009-03-16 14:17:55
| terhesség, gyógyszer, asztma

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop