Nátha, láz, hányás - Kislányomért aggódom

Kérdés:  Sima köhögéssel és orrfolyással mentünk el a háziorvoshoz 3 hete, Auegmentint és lándzsás útifű szirupot kaptunk. Egy hétig szedte a kislányom majd 1 napra visszament az óvodába, de másnap belázasodott, így visszamentünk a háziorvoshoz, aki Ambroxol Q-t és Panadol szirupot írt. Ezt is egy hétig használtuk, 2 láza és 2-3 láztalan nap után a hője felugrott 39,5 fokra.
Ekkor már nagyon megijedtünk, beutalóval a gyermekambulancián kötöttünk ki. Elküldtek bennünket röntgenre, ahol kizárták a tüdőgyulladást, így a leleten ez szerepelt: sinusitis miatt otthonában kezelés. Klacid 2x5 ml, Protexin 1x1por, Ambroxol Q 2x2,5 ml, Bioparox spray 2x1-1-1 befúvás, Zyrtec 2x10 csepp.
Hazajöttünk és bélbe és este be is szedte a kislány a gyógyszert, de éjjel hányt (bár nem nagyon volt mit, mert nincs étvágya) és az orra is vérzett egy kicsit.
Kérem, írja meg, mi lehet ez? Mitől lehet a hányás és az orrvérzés?
Köszönettel!

| láz, betegség
| Kaszó, B.; Az Orvos válaszol - Dr. Kaszó Beáta 2009 ;14(márciusi)   InforMed

A hányás lehet magának a kórokozónak a hatása, mely az arcüreggyulladást okozza, emellett okozhatja a lenyelt váladék is. Ezzel külön teendő (a folyadékpótláson kívül) nincs. Az orrvérzés a gyulladt, érzékeny nyálkahártya miatt van. Az arcüreggyulladás gyógyulásával ezek a tünetek is megszűnnek.

Kapcsolódó cikkek a Fertőzésekről általában, láz rovatban olvashatók.

2009-03-16 14:17:55
| láz, betegség

Adókedvezményt kapnak a krónikus betegek

Csaknem évi 100 ezer forint adókedvezményt kaphatnak idén a krónikus betegek.


Érszűkület és érelzáródás

Az arterioszklerózis - attól függően, hogy mely érterület szűkületét okozza - különböző szervek vérellátásának károsodása útján okoz tüneteket. Egyik leggyakoribb megjelenése a koszorúerek szűkülete; ennek következményeivel, az angina pectoris és a szívizomelhalás (infarktus).


Tények és tévhitek kutyákról, macskákról

Állatbarátok, figyelem! Az alábbiakban olyan érdekességeket olvashat kedvencéről, amikről valószínűleg még nem hallott, pedig tévedéseinkkel akár bajt is okozhatunk háziállatainknak.


Megduplázódott a Crohn-beteg gyerekek száma

Az elmúlt 10-15 évben a fejlettebb országokban megduplázódott a Crohn-betegségben szenvedő gyerekek száma.


Harag és megbocsájtás

A harag, a megbántottság szorongást, depressziót, dühöt, paranoiát, elszigeteltséget, álmatlanságot és fizikai fájdalmat okoz. Ha azonban megbocsájtunk ez ellenünk vétőnek, visszanyerjük az irányítást életünk fölött, csökken a vérnyomás és nő az önbecsülés.


Web Design & Development Prowebshop