Prolaktin- és progeszteron-szint - Babára várva

Kérdés:  38 éves koromban, harmadik vetélésem után kiderült, hogy inzulin rezisztencia problémám van, erre Metrofmint kapok. Ettől függetlenül felkerestem endokrinológust, aki hormonvizsgálatokat végeztetett. A 21. napi prolaktin-szint 577,0 ulU/mL lett (referenciaérték: 64,0-395,0), a progeszteron, pedig 20,3 nmol/L. A következő ciklus 21. napján a progeszteron 33,4 nmol/L, két hónappal később 18,1 nmol/L, majd a következő hónapban 30,9 nmol/L (mindegyik 21. napi). Az orvos szerint minden rendben van.
A prolaktin-szint és a progeszteron-szintjeim valóban megfelelőek? Azt olvastam, hogy a normális progeszteron-szint a ciklus 19. és 23. napja között 21 ng/ml felett van, ill. nmol/l = 3,18 x ng/ml, tehát ha jól számolom, a 21 ng/ml 66,78 nmol/l-nek felelne meg.
Válaszát nagyon köszönöm!

| meddőség
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(márciusi)   InforMed

Kiragadott leletek elemzésére nem vállalkozom, orvosával beszélje meg. Az ismétlődő vetélésnek gyakran a pajzsmirigyzavar az oka. Önnél ez rendben van? Inzulinrezisztencia elleni készítmény Magyarországon nincs forgalomban ilyen néven. De gondolom, mi lehet a hatóanyaga, Önnél használ?
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a meddőségről és az előkészületről írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Meddőség rovatban olvashatók.

2009-03-16 14:24:37
| meddőség

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop