Cushing-szindrómával kondizhatok?

Kérdés:  18 éves fiú vagyok. A vállamon, hasamon, hátamon és a lábamon jól látható striák vannak. Már voltam vele szakorvosnál, ő el is küldött laborba, ahol majd elvégzik a szükséges vizsgálatokat.
Azonban azt nem kérdeztem meg tőle, hogy kondizhatok-e (súlyemelés meg hasonlók), vagy csak egyszerű otthoni gyakorlatokat csináljak (fekvőtámasz, felülés), vagy egyáltalán ne terheljem magam?
Azért kérdem, mert nem akarok még jobban elhízni (93 kiló voltam mikor a szakorvosnál voltam). Várom a tanácsát Doktor úr, és a válaszát előre is köszönöm!

| sport, fogyás, túlsúly, túlsúly
| Petrányi, Gy.; Az Orvos válaszol - Dr. Petrányi Gyula 2009 ;14(márciusi)   InforMed

Ha nincs egyúttal magas vérnyomása, akkor a Cushing valószínűtlen, és leginkább csak sima elhízásról van szó. Bármi is a helyzet, a felesleges kilók leadásához életmódi változtatásokra: komoly diétázásra és a fizikai aktivitás fokozására van szüksége, de inkább könnyű gimnaszika, séta, úszás formájában. A "kondizás" közben ugyanis nagyon megnőne az étvágya, ami további felesleges kalóriafelvételre késztetné. Az ún. alacsony glikémiás indexű, kalóriaszegény étrend (sok, kis étkezés formájában, forduljon diétás szakemberhez) mellett könnyebben fogyna. A jelentős túlsúly miatt különben sem ajánlott egyelőre a megerőltető fizikai aktivitás (egyszerűen kikészíti a szívét).

Kapcsolódó cikkek a Sport, fitnessz, jóga és más alternatív mozgások rovatban olvashatók.

2009-03-25 08:07:33
| sport, fogyás, túlsúly
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop