Makkon sebes, váladékos elváltozás - Gomba vagy allergia?

Kérdés:  Nemi szervemen, pontosabban a makkomon, fitymám makkal érintkező részén piros elváltozások, apró sebek, fehér váladéknak, vagy bőrmaradványoknak tűnő anyagok jelentek meg. Sokszor az egész terület gyulladtnak tűnt, amit látható hámsérülés követett.
Az orvos eleinte nem tudta eldönteni, hogy gombás fertőzés, vagy allergia (vagy együttesen) okozta tünetekről van szó, főleg azok után, hogy a Pimafucort kenőcstől pár nap alatt rendbe jöttem és ez állítólag mindkettőre jó.
A probléma csak az, hogy a tünetek ismétlődtek. Az elmúlt év októbere óta (több mint öt hónapja) gyakorlatilag hetente, kéthetente előjöttek a tünetek, majd Pimafucort hatására elmúltak. Volt olyan időszak, hogy a Canesten kenőcstől is meggyógyultam, így aztán végképp nehéz volt eldönteni, hogy gomba, vagy allergia.
Orvosom szerint lehet, hogy allergiával kezdődik, aztán ezután már a sérült bőr könnyű préda a gombák számára. A nemi együttlét során fokozódtak a tünetek. Párommal gumit használunk, ezért gondoltam, hogy inkább allergia, mint gombás fertőzés. Részt is vettem egy átfogó allergiavizsgálaton (egy másik intézetben), ahol be is igazolódott, hogy allergiás vagyok háromféle gumiösszetevőre is (és még a kátrányra).
A kondomot elhagyva is előjöttek a tünetek. Amit nem igazán értek, és ez volna a kérdésem is, hogy az alsónadrágban lévő gumi valóban okozhat ilyen jellegű allergiás reakciókat úgy, hogy az a vászonba, szövetbe bele van varrva (legalábbis a tesztet végző szakember ezt állítja)? Vagy például a gumis lepedő, zokni, okozhat ilyen panaszokat? Milyen keresztallergiára kell vigyáznom?
Válaszát előre is köszönöm!

| makk, seb, pénisz
| Nyirkos, P.; Az Orvos válaszol - Dr. Nyirkos Péter 2009 ;14(márciusi)   InforMed

Problémájának összetettsége sajnos meghaladja egy "Orvos válaszol" rovat lehetőségeit.

Kapcsolódó cikkek a Hímvessző sérülése, elváltozásai rovatban olvashatók.

2009-03-25 08:10:24
| makk, seb, pénisz
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop