Esemény utáni tabletta szükségessége

Kérdés:  47,5 éves vagyok. 24 napos, rendszeres ciklusaim vannak. Sajnos nem néztem meg előre a naptárt, és az "esemény" után tudatosodott bennem, hogy a ciklus 14. napján történt. Úgy tudom, a mióma akadályozza a teherbe esést, nekem évek óta van, igaz, mostanában csökkent a mérete.
Vegyek be esemény utáni tablettát, vagy bízzak a koromban és a miómámban?

| fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(márciusi)   InforMed

Felesleges a vérzést kockáztatni, ne szedjen alkalmi tablettát.
A mai nőknél gyakran ilyenkor már a klimax is elkezdődik, nem hogy fogannának.
Negyven éve még egész más volt, én számos 49 éves kismamát láttam, de ez akkor volt.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás, abortusz rovatban olvashatók.

2009-03-25 08:17:12
| fogamzásgátlás

Fogamzásgátlás a szoptatás idején

A legtöbb fogamzásgátlási módszer nyugodtan alkalmazható szoptatás alatt. Néhány hormonális módszer azonban ártalmas lehet az újszülöttre, illetve károsan hat a tejtermelésre is.


Fogamzásgátlás és a férfiak

A férfiak egyharmadát nem érdekli, melyik fogamzásgátló módszer okoz kellemetlenséget a nőknek, az óvszer használatát viszont tízből nyolcan kényelmetlennek, sőt vágyölőnek tartják.


A bőr és a fogamzásgátlók

Amikor megjelentek az „antibébi” tabletták, olyan változásokat indítottak el, amelyeknek talán ma sem látjuk át minden következményét. Szinte teljesen szétvált a szerelmi élet és az utódnemzés, ami alapvetően változtatott meg társadalmi szokásokat, sőt, sokak erkölcsi felfogását is – ami kevés más gyógyszerről mondható el.


A trombózis valós veszély fogamzásgátlók szedése során

A fogamzásgátló tabletták szedésének sokféle negatív következménye lehet. Ezek egyike a trombózis. Mennyire vagyunk tisztában azzal miről is beszélünk ilyenkor, milyen komoly következményekkel jár, illetve mekkora a kialakulásának tényleges esélye?


A tizenévesek gondjai

A serdülőkor egyre korábban jelentkezik a civilizált országokban. Van egy 10-15 éves időszakasz, amikor a lányból már felnőtt nő lett, de még mindig a szülők tartják el, társadalmilag még nem érett.


Web Design & Development Prowebshop