Keresztszalag-szakadás

Kérdés:  Elülső keresztszalag-szakadás esetében milyen szalagpótlási lehetőségek vannak? Aktív sportoló voltam, de a sérülés következtében nem tudtam sportolni, és a mozgáshiány megtette a hatását, 20 kiló plusz feljött (most 95 kiló vagyok, 170 cm). A gyógytorna természetesen azóta is megy, ám az orvosok csak akkor végzik el a műtétet, ha leadok 25 kilót. Azonban ez rendkívül nehéz mozgás nélkül, amit viszont nem tudok végezni a gyógytornán kívül.
Tényleg csak akkor lehet megműteni, ha normál testalkatú vagyok, túlsúlyosakat nem műtenek? Létezik más műtéti eljárás is, csak engem nem tájékoztattak? Minél előbb szeretnék visszatérni a sporthoz (kosárlabda, tenisz, vívás, pingpong, futás, lovaglás, síelés) melyeket aktívan űztem. Milyen lehetőségeim vannak? Az aktív sportról nem tudok lemondani.
Előre is köszönöm segítségét!

| diéta, túlsúly, túlsúly
| Magyar, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Magyar János 2009 ;14(márciusi)   InforMed

Sajnos a nagy testsúly nagyjából ellenjavallata az ízületi műtéteknek, nem csak a szalagpótlásnak. Léteznek olyan megoldások is, melyek igazi aktív mozgás nélkül is tudnak segíteni: étrend, séta, esetleg akupunktúra. Javasolom, hogy ez ügyben keressen meg táplálkozási szakembert.

Kapcsolódó cikkek az Elhízás, fogyókúra rovatban olvashatók.

2009-04-07 15:41:09
| diéta, túlsúly

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop