Állandó gégeödéma

Kérdés:  Pár éve kezdődött, hogy elkezdtem krákogni, és a gégém sokszor beödémásodott. Németországban éltem 20 évig, ott kezdtek el kezelni. Sajnos eredménytelenül. Eleinte a stresszre hivatkoztak, de a vizsgálatok során sok betegséget diagnosztizáltak. Refluxot, kullancsvírust. Sajnos még a kortizonos kezelés sem segített a gégém gyulladásán, pedig fül-orr-gégészetre is jártam, és járok most Magyarországon is. Igazolták a gyulladásokat, melyek nem bakteriális jellegűek.
A gégeödémát allergiával is magyarázták, de nem hiszem hogy ez az ok. Hiszen most tél van, a parlagfű nem virágzik. A panaszaim egyre rosszabbodnak. Régebben csak egyedi alkalmakkor szenvedtem. Most egyfolytában. Mindig a gégém jobb oldala duzzad be, és a fejem sem tudom rendesen jobbra fordítani, mert azonnal összenyomódik a légcsövem, és alig kapok levegőt. A tüdőmmel semmi gond, bár pneum.(?) laborvizsgálatom állandóan pozitív. A Klacid kezelés ellenére is. Kétségbe vagyok esve.
Kérem, tudna segíteni?

| gasztroözofageális reflux, savas visszafolyás, GERD, GOR
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(márciusi)   InforMed

Valószínűleg a két dolog, a reflux és az allergia, együttesen hozzák létre visszatérő panaszait. Ezért feltétlenül érdemes, akár időszakosan, savtermelést mérséklő kezelést alkalmazni, de ezt a panaszok jelentkezésekor antiallergikummal, sőt akár helyileg ható (!) hörgtágító-, illetve szteroid kezeléssel kiegészíteni. Természetesen számtalan környezeti és akár "belső" allergén képes panaszt provokálni, és nem kell feltétlenül nyárnak és pollennek lennie. Az az egy biztos, hogy az antibiotikus kezelésnek semmi értelme, csak ronthat.

Kapcsolódó cikkek a Reflux (GOR) és más nyelőcsőbetegségek rovatban olvashatók.

2009-04-07 15:46:50
| gasztroözofageális reflux, savas visszafolyás, GERD, GOR
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop