E coli, colpitis

Kérdés:  26 éves lány vagyok, 9 hónapja szedek fogamzásgátló tablettát, a harmadik-negyedik hónap után a hüvelyváladékom sárgás színűvé vált, más tünetem nem volt, márciusban viszont kissé bővebb lett a folyás. Nőgyógyászhoz fordultam, az eredmény E. coli antibiogramma: ciprofloxacin, norfloxacin, augmentin, doxaciclin érzékeny. Az orvos ciprofloxacin (2x500 mg) + floumizin hüvelytablettát + cickafarok teás öblögetést (2x/nap) írt fel 10 napig. A színe nem változott a kezelés után sem, és még mindig sárgás a folyás, csak kevesebb (a háziorvosom rivanollal való hüvelyöblögetést javasolt, kipróbáltam 4 napig 1x/nap.
Azt szeretném kérdezni, hogyha semmi más tünetem nincs, csak a színe. Érdemes tovább harcolnom ellene? Mert a sok hüvelyöblögetés tönkreteheti a lactobacillusaimat még jobban, nem tudom, mennyire számítok betegnek? Okozhat a fogamzásgátló tabletta világossárga folyást?

| hüvelygyulladás, folyás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(márciusi)   InforMed

A hüvelyöblögetést én nagyon ellenzem. Újabb tenyésztést kell végezni, és nagyon vigyázzon a higiénére.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2009-04-07 15:55:58
| hüvelygyulladás, folyás

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop