Allergia? - 6,5 éves kisfiú

Kérdés:  6,5 éves kisfiam miután tiszta orral fekszik le, nagyon gyakran hajnalban tüsszögéssel, bedugult orral kínlódva próbál aludni, nem piheni ki magát, nagyon gyakran erősen horkol. Reggel rövid idő alatt sikerül kitisztítani az orrát, és aztán egész nap nincsen baj. A megkérdezett fül-orr-gégészek szerint nincsen szükség mandulaműtétre. Nem túlzottan beteges.
Az elvégzett bőrpróbás allergiavizsgálat szerint fűre, parlagfűre, mogyoróra allergiás, de ezt nem látom eléggé bizonyítottnak, hiszen órákat játszottunk a kertünkben, fűben, a közeli erősen parlagfüves réten panasz nélkül. Az estére felírt 5 ml Aerius mellett ugyanolyan rosszul telt az éjszaka, próbáltam neki gyerekorvosunk tanácsára 8 csepp Zyrtecet adni, ez egy este mintha segített volna, de a mai este megint nagyon rosszul pihent.
Az elmúlt 1-2 nyáron kétszer produkált egyértelműen allergiás tüneteket egy cirkusz után, illetve egy lovaglás után, ami erős tüsszögés volt, pár óráig tartott. A helyzeten nem javít az sem, ha este fiziológiás sóoldattal öblítem át az orrát.
Nem tudom tovább, mit tehetnék, nagyon kérem a segítségét! Köszönöm előre is!

| allergia
| Kaszó, B.; Az Orvos válaszol - Dr. Kaszó Beáta 2009 ;14(áprilisi)   InforMed

A leírt tünetek allergiára utalnak. Az alkalmazott gyógyszerek allergiára valók, de az orrdugulásra kevésbé hatnak. Ilyen esetben gyulladáscsökkentő orrspray használata javasolt.

Kapcsolódó cikkek az Allergia rovatban olvashatók.

2009-04-20 14:19:41
| allergia

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop