Térdduzzanat oka?

Kérdés:  35 éves budapesti nő vagyok, egy éve a jobb térdem egyik napról a másikra bedagadt, sérülés nem történt. Góckutatásokra küldtek, sehol nem találtak eltérést, MR-vizsgálat negatív, csak folyadékot írt le az UH vizsgálat is. Ekkor leszívták, amit aztán elküldtek vizsgálatra, ennek az eredménye is negatív lett. Utána nem fájt, rendesen tudtam nyújtani, hajlítani, de 1 hónap múlva ismét bedagadt a térdem, azóta újra fáj, nem tudom kinyújtani. Ennek fél éve.
Azóta újabb vizsgálatok történtek, Lyme-kórra is megnéztek, negatív lett. Most 2 hete olyan erős csípőtájéki fájdalmam van, hogy szinte mozogni nem tudok, kisugárzik a lábszárba, talpamba és zsibbad időnként. Háziorvosom Rheosolon, majd Rheumon injekciót (3 nap), majd újra Rheosolt, Contramalt és Sirdaludot adott. Ezekre sem érzek lényeges javulást, a reggeli nagyon erős fájdalom nem szűnt, és a mozgás is fájdalmas, ami időnként van, időnként nincs.
Kérem tanácsát, mit tegyek?

| zsibbadás, kisugárzó fájdalom
| Farkas, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2009 ;14(áprilisi)   InforMed

A lábszárba, talpba sugárzó, zsibbadással kísért fájdalom nem csípőtájéki, hanem gerinc, illetve porckorong bántalom által okozott. Javasolom, keressen fel egy reumatológiai szakrendelést. A korábbi térdpanasza, illetve a jelenlegi fájdalom nem feltétlenül függ össze.

Kapcsolódó cikkek a Háti,ágyéki gerinc sérülései, gerincpanaszok rovatban olvashatók.

2009-04-28 10:47:00
| zsibbadás, kisugárzó fájdalom
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop