Mióma, Seractil szedése

Kérdés:  Csípőtájéki fájdalom miatt a reumatológus Seractil 400 mg gyógyszert írt fel, napi 1 szemet. A tájékoztatóban olvastam, hogy fokozott elővigyázatossággal alkalmazható, ha teherbe eséssel kapcsolatos gondokkal küzd a beteg.
Én szeretnék gyermeket, évek óta próbálkozunk, de nem jön össze, 4-5 hete estem át egy mióma műtéten. Szedhetem én ezt a gyógyszert? A kezelőorvos meg sem kérdezte ezeket a dolgokat, ahogy azt sem, hogy vesebetegségem, szívproblémám van-e, pedig jóindulatú vesedaganatom van, igaz, igen pici, és semmilyen kezelést nem igényel, illetve szívritmuszavarom.
Tudom, ez utóbbiak nem az Ön szakterületéhez tartoznak, de nem tudom, hogy mit tegyek. Röntgen vizsgálat eredményéig - majd utána derül ki, hogy milyen kezelést javasol az orvos kellene szednem a fájdalom csillapítására.

| meddőség
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(áprilisi)   InforMed

Nem írja életkorát!
Először az operáló orvostól azt kérdezze meg, mennyi idő után vállalkozhat babára, ez a műtét kiterjedésétől függ. Utána meddőségi kivizsgálásra menjen el. A gyógyszerszedés csak ezek után jelenhet problémát. Ekkor genetikust kérdezzen meg. Szerintem, nem emeli a fejlődési rendellenesség kockázatot, nyugodtan szedheti.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a meddőségről írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Meddőség rovatban olvashatók.

2009-04-28 10:51:22
| meddőség

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop