Megváltozott, fájdalmas menstruáció

Kérdés:  33 éves vagyok, hét éve született gyermekem. A terhességem előtt 8 évig fogamzásgátló tablettát szedtem, az rendben tartotta a ciklusomat. Korábban is rendszertelen volt a ciklusom, de nem volt fájdalmas, nehéz.
Az elmúlt kb. 1 évben megváltozott a menzeszem: erős, darabos vérzés, alhasi és deréktáji fájdalom, mellfájdalom, erős hányinger gyötör. A vérzés 5-6 napig tart. A ciklus félidejében, peteéréskor minden hónapban tudom, melyik petefészekből indul el a petesejt. A bal oldali kilökődés kevésbé fáj, a jobb oldali már komolyabb fájdalommal jár, a vesémig kisugárzik, és minden esetben barnás váladékozás kíséri.
Nőgyógyászom kivizsgált, nem talált elváltozást, daganatot, de javasolta fogamzásgátló tabletta szedését. Nem szeretnék tablettát szedni, félek a kockázatoktól. Ön szerint az életkor előrehaladtával elfogadható a ciklus megváltozása, fájdalmassá, nehézzé válása? Mi okozhatja a változást, ha szervi probléma nem igazolható? Legjobban az erős hányinger aggaszt, ennek mi oka lehet?
Kérem, ne értse félre kérdéseimet, nem diagnózist várok! Kérem, írja meg véleményét, a változással kapcsolatban. Nincs ismerősöm, aki hasonló tünetekkel küzdene, nem találtam választ eddig sehol, hogy mi okozhatja a menstruáció ilyen jellegű változását.
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

| fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(áprilisi)   InforMed

Szerintem is szedjen tablettát. Vizsgálat nélkül nem tudok okot mondani, de ez megoldja gondjait.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a tablettáról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás, abortusz rovatban olvashatók.

2009-04-28 10:51:22
| fogamzásgátlás
hirdetés