Controlocra váltás Parietről

Kérdés:  Az áprilisi változások miatt új tablettákat kaptam. Eddig Pariet 20 mg és Alusulin volt (+ Aloe verát és Probiotikumot is szedek mellette). Helyette Controloc 40 mg és Ulcogant kell szednem.
Szeretném megkérdezni, hogy mi a különbség a tabletták között? Nekem a régiek beváltak, az Alusulin recept nélkül kapható, szedhetem azt tovább hosszú távon, nem káros (már 1 éve szedem, 2x1-et)? Vagy meddig ajánlja Ön szedni? Elhagyhatom az Alusulint, ha bevált a Pariet és panaszmentes vagyok (kivéve idegeskedéskor)? A Controlocon az áll, hogy evés előtt 1 órával kell bevenni, az orvosom azt mondta, evés után szedjem 1 évig. Mit tegyek, most akkor mikor vegyem be Ön szerint? És a Controloc 40 mg (2x1 szem) nyelőcső- és gyomorfekély esetén meddig szedhető kb (nem káros hosszú távon)?
Elnézését kérem a sok kérdésért, de elkenődtem a váltás miatt és aggódom.
Nagyon várom válaszát és előre is köszönöm!

| gyógyszer
| Petrányi, Gy.; Az Orvos válaszol - Dr. Petrányi Gyula 2009 ;14(áprilisi)   InforMed

Kérdéseit kezelőorvosának tegye fel, aki ismeri Önt, és talán tudja, hogy miért kell aloe verat és probiotikumot szednie (egyáltalán).

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszerek rovatban olvashatók.

2009-04-28 10:52:01
| gyógyszer

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop