Alkoholbetegségre van tapasz?

Kérdés:  Háromszor már sikerült teljesen abszcinensnek lennem 2,5-3 évig, de aztán visszaestem. 48 éves, nyugdíjas vagyok, a munkahelyem megszűnt. Felsőfokú a végzettségem, több tudományos szervezetnek, társaságnak is tagja vagyok. Egyszer belgyógyászati kezelésben (gyógyszer Legalon), kétszer pszichiátriai kezelésen (antetin, Zoloft) részesültem. Minden esetben egy-két napi befekvésről volt szó, ami két-három hétig is eltartott, a pszichiátrián ráadásul a zárt osztályon.
Újabban ráadásul ezt az osztályt nevezték ki a detokszikálós, illetve hajléktalan, elhanyagolt emberek kezelésére is, ami aztán egyáltalán nem segít a gyógyulásban.
Ezért kérdezem, van olyan módszer, mint a dohányosoknál - tapasz használata (nem a szájra sicc!)? A beültetésről tudok, de az megint bennfekvéssel jár.
Várom szíves válaszukat!

| Alkoholbetegség, függőség
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2009 ;14(áprilisi)   InforMed

Tudomásom szerint nem létezik tapasz az alkohol megvonási tünetekre. Meg lehet próbálni ambulánsan is, de az addiktológiai gondozó szakorvosa meg tudja állapítani, hogy az Ön esetében lehetséges-e kórházi osztályos kezelés nélkül. Az Ön által említett előzmény, hogy néhány napos tervezett befekvés elhúzódott 2 hétig is a múltban, arra is utalhat, hogy valamilyen komplikáció lépett fel és ezért kellett meghosszabbítani a kezelést. Ez függ a hozzászokás súlyosságától és az általános egészségi állapottól. A www.fuggoseg.lap.hu oldalon esetleg tájékozódhat alkoholbetegek kezelését végző más intézmények felől is.

Kapcsolódó cikkek az Alkoholizmus rovatban olvashatók.

2009-05-05 14:58:49
| alkoholbetegség, függőség
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop