Alkoholfüggőség - Vivitrol

Kérdés:  Kedves Doktornő! Az előbb elküldött levelem után - amelyik a ragtapszra vonatkozott - találtam rá arra a cikkre, amelyik a Vivitrol injekcióról számol be. Érdeklődöm, hogy ezt már hazánkban is alkalmazzák? Ha igen, akkor hogyan kaphatok ilyen kezelést? Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, elsősorban Nyíregyházán kik azok a szakemberek, akikhez - kórházon kívül - fordulhatnék?
Természetesen a tapasszal kapcsolatos kérdésemre is várom szíves válaszát!

| Alkoholbetegség, függőség, Vivitrol
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2009 ;14(áprilisi)   InforMed

Az alkoholbetegség és a tapasz témában már válaszoltam a kérdésére, Vivitriol, illetve Vivitrol nevű gyógyszerrel kapcsolatban meg utánanéztem, hogy mi is a helyzet. Magyarországon is elérhető az a gyógyszer, amit külföldön a fent említett két néven ismernek, kémiai összetevője a naltrexon, ami az alkohol és az opiát elvonási tünetekre is jó. Önmagában nem akadályozza meg, hogy valaki igyon, ha akar, de segíthet, no van néhány szigorú szabály a használatával kapcsolatban, emellett igen költséges.
Addiktológus vagy pszichiáter szakorvos írhatja fel vizsgálat után, és amennyiben nincs kontraindikáció.
Szerintem nem csodaszer, a hosszú távú alkoholmentességre mindenképpen valamilyen nem gyógyszeres, rehabilitációs jellegű kezelés javasolt.

Kapcsolódó cikkek az Alkoholizmus rovatban olvashatók.

2009-05-05 14:58:49
| alkoholbetegség, függőség, Vivitrol
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop