Könyöktörés

Kérdés:  Egy hirtelen elesésből bal radius fejecsen, ízületbe hatoló, jól álló, ferdetörésem volt, a másik kezemen repedés. A jobb kezemet már tudom használni, de bal kezem sajnos állandóan fáj, a csuklóm, ha kicsit is terhelem bedagad, az ütőerem környéke pedig kékes színű, a tenyerem is fáj, a mutató- és gyűrűsujjaimnál kicsit duzzadtabb is, állandóan melegnek érzem a tenyerem és a csuklómat is. Terhelni egyáltalán nem tudom.
10 alkalommal már voltam válltornán, de az egyéni tornánál, egyes mozdulatoknál erős fájdalmakat érzek. A kéz mozgása javult, de még mindent most sem tudok vele elvégezni. Az utolsó foglalkozás után este a hidegrázás vett elő, lehet túl lett az ízületem terhelve. Önszorgalomból jegelni szoktam a bal karomat teljes egészében, utána közérzetem jobb szokott lenni. Éjszakai is arra szoktam felébredni, hogy nagyon fáj az egész bal kezem.
Kérném, írja meg, mi lehet a probléma? Mivel lehetne segíteni, hogy a bal kezem egészében jobb állapotba kerülhessen?
Köszönettel!

| könyöktörés
| Farkas, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2009 ;14(áprilisi)   InforMed

Amennyiben valóban a radiusfejen volt a törése, akkor Önnek könyöktáji törése volt. Azt nem írja, hogy a gipszrögzítést mikor vették le, de a panaszai arra utalnak, hogy a keringése még nem rendeződött teljes mértékben. Ez a sérüléstől eltelt időtől függően még javulhat, de ha a panaszai a gyógytorna után is tartósan, nem múló jelleggel fennmaradnak, akkor keresse fel kezelőorvosát, mert lehet, hogy egy következményes alagút-szűkülete alakult ki a sérült kézen.

Kapcsolódó cikkek a Felkar, alkar-és könyöksérülések, elváltozások rovatban olvashatók.

2009-05-05 15:02:24
| könyöktörés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop