Controloc csökkentése?

Kérdés:  Szeretném leírni Önnek, ami a vizsgálati lapomon szerepel, és megkérni, hogy legyen szíves rátekinteni és véleményt írni nekem, amennyiben ideje engedi.
Tükrözéskor az eredmény (1 éve): Oesophagus kp. tág. zölddiónyi h. hernia. Fundus, corpus redőzete durva. Az antrum gyulladt. Pylorus kerek, a bulbus ép. Leszálló szár ép. Vél. Axialis h. hernia. Reflux oesophagitis. Gastritis chr. (Urea teszt pozitív volt, ismétléskor a gyógyszeres kezelés után negatív lett) K2210 Nyelőcsőfekély K4490 Rekeszsérv, kizáród. vagy üszk. nélkül K2950 Idült gastritis k.m.n.
A későbbi papírjaimon már ez szerepel: K2100 Gastrooesophagealis reflux, oesophagitissel K 2210 Nyelőcsőfekékly K4490 Rekeszsérv, kizáród. vagy üszk. nélkül K 2980 Duodenitis
Egy év múlva kell kontrollra mennem (ha nem lesz gond) és addig a Controloc 40 mg 2x1 szemet kell szednem.
Ön szerint a diagnózisom alapján elég lenne, ha csak este 1 szem Controlocot szednék? Nem sok a 2 szem? Nem okozza ez a 2x40 mg a savtermelés teljes blokkolását, ami esetleg vashiányos vérszegénységet is okozhat? Elnézését kérem, hogy aggodalmaskodom, csak nagyon nehezen gyógyulgatok, nagy fájdalmaim voltak évekig, mindent elkövetek (étrend, sport) a gyógyulásért, és annyira elijesztettek és tiltottak mindentől (pld. gyümölcsöktől is), hogy már félek bármit is tenni és enni, ezért szeretném a segítségét kérni! (Szedek Aloe verát, probiotikumot és Centrumot is a Controloc mellett, hogy mielőbb gyógyuljak.)
Nagyon várom válaszát és előre is köszönöm!

| gasztroözofageális reflux, savas visszafolyás, GERD, GOR
| Petrányi, Gy.; Az Orvos válaszol - Dr. Petrányi Gyula 2009 ;14(áprilisi)   InforMed

Gasztroenterológusával és háziorvosával beszéljen ez ügyben. Különösen, hogy miket szedjen és mit nem. A felelőtlen önkezelésnek nincs értelme, és én sosem láttam-vizsgáltam Önt, hogyan tudnék személyre szabottan megfelelő tanácsot adni? Az orvoslás nem papírokból és levelezés alapján folyik...

Kapcsolódó cikkek a Reflux (GOR) és más nyelőcsőbetegségek rovatban olvashatók.

2009-05-05 15:03:44
| gasztroözofageális reflux, savas visszafolyás, GERD, GOR
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop