Fogamzásgátlás - Nem hormonális

Kérdés:  Nagyon régóta szenvedek fogamzásgátló tablettákkal, valamilyen mellékhatás (hangulatváltozás, csökkent libidó, egyebek) mindig nehezíti az életem. Most Cilestet írt fel a nőgyógyászom, ettől meg már eleve rettegek magas hormontartalma és a róla szóló interneten talált fórumok miatt. Melyik a legbiztonságosabb nem hormonális módszer? Milyen tünetekre számítsak, ha végre abbahagyom a tablettát (a spirál mennyire kockázatos, ha még nem szültem, de egyszer szeretnék)?
Segítségét előre is nagyon köszönöm!

| fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(áprilisi)   InforMed

Nem írja életkorát! A spirálon, a tablettán kívül az összes módszer megbízhatatlan, meddőséget okozó abortusz lesz a vége, de még méheltávolításra is sor kerülhet.
Ne kísérletezzen! Baj lesz!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a tablettáról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás, abortusz rovatban olvashatók.

2009-05-05 15:04:25
| fogamzásgátlás

Fogamzásgátlás a szoptatás idején

A legtöbb fogamzásgátlási módszer nyugodtan alkalmazható szoptatás alatt. Néhány hormonális módszer azonban ártalmas lehet az újszülöttre, illetve károsan hat a tejtermelésre is.


Fogamzásgátlás és a férfiak

A férfiak egyharmadát nem érdekli, melyik fogamzásgátló módszer okoz kellemetlenséget a nőknek, az óvszer használatát viszont tízből nyolcan kényelmetlennek, sőt vágyölőnek tartják.


A bőr és a fogamzásgátlók

Amikor megjelentek az „antibébi” tabletták, olyan változásokat indítottak el, amelyeknek talán ma sem látjuk át minden következményét. Szinte teljesen szétvált a szerelmi élet és az utódnemzés, ami alapvetően változtatott meg társadalmi szokásokat, sőt, sokak erkölcsi felfogását is – ami kevés más gyógyszerről mondható el.


A trombózis valós veszély fogamzásgátlók szedése során

A fogamzásgátló tabletták szedésének sokféle negatív következménye lehet. Ezek egyike a trombózis. Mennyire vagyunk tisztában azzal miről is beszélünk ilyenkor, milyen komoly következményekkel jár, illetve mekkora a kialakulásának tényleges esélye?


A tizenévesek gondjai

A serdülőkor egyre korábban jelentkezik a civilizált országokban. Van egy 10-15 éves időszakasz, amikor a lányból már felnőtt nő lett, de még mindig a szülők tartják el, társadalmilag még nem érett.


Web Design & Development Prowebshop