EBV vagy HIV

Kérdés:  Ha az EBV vírust vérvétellel is diagnosztizálták nálam akkor 100%, hogy tényleg az volt a bajom? Mert már több hónapja volt ez a betegségem (kb. 4 hónapja), de egy-két tünet most is fennáll, pl. nyirokcsomó-duzzanat. Ezzel elmentem orvoshoz, aki azt mondta, még a betegség hatása. Olvasgatva az interneten úgy láttam, hogy a HIV vírusnak is ezek a tünetei, és ez cseppet sem nyugtat meg. Ha a vérvétel kimutatta az EBV-t, akkor biztos, hogy az, vagy lehet AIDS is?

| HIV, AIDS
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(áprilisi)   InforMed

Attól még, hogy lezajlott egy mononukleózisa, még lehet HIV fertőzése is. A kettő nem zárja ki egymást. De szerencsére nem túl nagy a valószínűsége. Természetesen, ha felmerül a kapcsolatai miatt ennek lehetősége, végeztesse el a HIV/AIDS tesztet.

Kapcsolódó cikkek az AIDS/HIV rovatban olvashatók.

2009-05-07 13:33:15
| HIV, AIDS
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop