EBV vagy HIV

Kérdés:  Ha az EBV vírust vérvétellel is diagnosztizálták nálam akkor 100%, hogy tényleg az volt a bajom? Mert már több hónapja volt ez a betegségem (kb. 4 hónapja), de egy-két tünet most is fennáll, pl. nyirokcsomó-duzzanat. Ezzel elmentem orvoshoz, aki azt mondta, még a betegség hatása. Olvasgatva az interneten úgy láttam, hogy a HIV vírusnak is ezek a tünetei, és ez cseppet sem nyugtat meg. Ha a vérvétel kimutatta az EBV-t, akkor biztos, hogy az, vagy lehet AIDS is?

| HIV, AIDS
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(áprilisi)   InforMed

Attól még, hogy lezajlott egy mononukleózisa, még lehet HIV fertőzése is. A kettő nem zárja ki egymást. De szerencsére nem túl nagy a valószínűsége. Természetesen, ha felmerül a kapcsolatai miatt ennek lehetősége, végeztesse el a HIV/AIDS tesztet.

Kapcsolódó cikkek az AIDS/HIV rovatban olvashatók.

2009-05-07 13:33:15
| HIV, AIDS

HIV/AIDS, minden, amit tudnia kell

Az AIDS ún. mozaikszó, amely e fertőző betegség angol szavainak kezdőbetűiből tevődött össze.


Lehetetlen védőoltást kifejleszteni a HIV ellen

Hiába azonosították a HIV újabb törzsét, védőoltást kifejleszteni gyakorlatilag lehetetlen, így a felfedezésnek csak tudományos jelentősége van.


HIV-vakcina: előrelépés

Új hatékonyabb HIV elleni oltóanyagot teszteltek sikerrel a Harvard Medical School kutatói. A vírus több törzse ellen kifejlesztett szer 393 emberben sikerrel váltotta ki az immunrendszer reakcióját - olvasható a The Lancet orvosi hetilapban közölt tanulmányban.


HIV fertőzés sikeres kezelése immunterápiával

Francia orvosok először találtak bizonyítékot arra, hogy egy általában tüdő-, vese- és bőrrák immunterápiás kezelésére használt gyógyszer képes lehet megsemmisíteni HIV-fertőzött sejteket egy vírushordozónál. A párizsi Pitie-Salpetriere Kórház kutatói az Annals of Oncology című orvosi folyóiratban ismertették az esetet.


Újra terjedő nemi betegségek

A hetvenes években úgy tűnt, a nemi betegségek kora végleg leáldozott, és nincs már semmi, ami beárnyékolná, megfontolás tárgyává tenné a gyakori partnercserét. De a szabad szex térhódítása mégsem volt felhőtlen, „gyakorlását" egy új, a klasszikus nemi betegségeknél jóval veszélyesebb kór, az AIDS megjelenése - 1981. június - és rohamos elterjedése fékezte...


Web Design & Development Prowebshop