Puffadás, fájdalom

Kérdés:  Múlt év októbere óta van egy kellemetlen problémám. Baloldalon, a bordák alatt, kb. a máj magasságában szúró puffadásérzetem van táplálkozás után, ülő helyzetben, előre hajolt állapotban. A hely megnyomására a puffadásérzet egy időre megszűnik, de másodperceken belől újra kezdődik. Nem tisztem a diagnózis megállapítása, de nem emésztőszervi problémára gondolok, mivel étvágyam jó, székletemmel sincs probléma. Azonban táplálkozás után a probléma mindég jelentkezik. A táplálék emésztése folyamán a puffadásérzet - amely addig intenzív volt - csökken, de teljesen nem szűnik meg.
66 éves vagyok, és cukorbeteg. Voltam már ultrahang-vizsgálaton, de ekkor semmi olyan problémát nem találtak, amely az esettel összefüggésbe hozható lenne. Találtak ugyan egy hasi sérvet 1,5 cm-es sérvkapuval, de azt a másik oldalon, azaz jobbról. A derékövet nem tudom használni, mert a felnyomódó hasi szervek miatt a probléma fokozódik.

| cukorbetegség, vércukor
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(áprilisi)   InforMed

Mivel panaszai az evéssel kapcsolatban jelentkeznek, mégiscsak emésztőszervi eredetűek, akár a cukorbetegséggel összefüggésben (gastroparesis diabetika). Kérje metoclopamid felírását.

Kapcsolódó cikkek a Cukorbetegség rovatban olvashatók.

2009-05-07 13:33:16
| cukorbetegség, vércukor
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop