Kimerült a szervezetem? - Kicsúszik alólam talaj

Kérdés:  29 éves férfi vagyok. Úgy vélem, panaszom némileg összetettnek tűnik, de megpróbálom összefoglalni röviden.
Két évvel ezelőtt egy éjszaka rám törtek életem egyik legszörnyűbb percei. Nem kaptam levegőt, elsápadtam és iszonyú halálfélelmem volt. Szüleim bevittek a kórházba, ahol nyugtató injekciót kaptam, mint kiderült pánikbeteg lettem. A pszichiáter másnap felírt háromféle gyógyszert is, de azok szedését egy hét után abba kellett hagynom, mert az állapotom súlyosbodott (az orvos szerint, a mellékhatások többet ártottak inkább). Aztán jobban is lettem (megpróbáltam természetese alapú nyugtatókat szedni), de azóta teljesen megváltozott az életem.
Napi rendszerességgel vannak szorongásaim, a pánikrohamokat, azt hiszem, megtanultam kezelni, de ha mégis maximálisan akarna előtörni, akkor mindig van nálam egy 0,5 mg-os Xanax. Az elmúlt két hétben folyamatosan szakorvosokhoz jártam (belgyógyászat, neurológia, kardiológia, teljes vérkép stb.) mivel magas fokú hipochondriám alakult ki. Bár azt hozzáteszem, hogy kiskorom óta küzdök a magas vérnyomás ellen különböző gyógyszerekkel.
Az utóbbi két hónapom miatt az 5 éves párkapcsolatom is tönkrement, mivel a nap 24 órájában azt hajtogattam magamnak, hogy AIDS-es vagyok. Bár teszten nem voltam (szó szerint rettegek elmenni, pedig elvileg nem hinném, hogy ez lenne a háttérben), pár napja a teljes vérképen majdnem hogy tökéletes volt (gondolom azért ebből is kimutattak volna valamit). Egyszerűen úgy érzem, hogy nagyon kezd kicsúszni a lábam alól a talaj, sokszor nem tudok már uralkodni az érzéseim, gondolataim felett, beleőrülök. A szapora szívritmus, néha kettős látás, szédülés már mindennaposak, állandóak (de mint említettem, jelenleg nem találtak semmit az orvosok). Arról nem is beszélve, hogy hónapok, sőt, talán mondhatni évek óta nem aludtam ki magam, mivel nagyon rosszul alszom. Éjszakánként többször is felkelek (bár rémálmaim azért még nincsenek) és mindegy, hogy mennyit alszom, mindig úgy kelek, mint akit agyonvertek. Napközben nagyon fáradt vagyok, már lilák a szemeim.
Az orvosok azt mondták, hogy nagyon le van merülve a szervezetem, nem képes regenerálódni. Ez természetesen legyengítette az immunrendszeremet, teret adva pl. a gombáknak (most azzal is küszködhetek.) Nem tudom, hogy ezek ellen már mit tudnék tenni, de napról-napra egyre gyengébbnek érzem magam.
Remélem, tud esetleg némi pozitív választ adni számomra!
Köszönettel!

| szorongás, félelem
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2009 ;14(májusi)   InforMed

Nem tudom, milyen pozitív válaszra számít, a szomatikus kivizsgálást végző orvosok negatív leletei nem nyugtatták meg. A leírás szerint alapos pszichiátriai kivizsgálásra és kezelésre van szüksége, ha az ambuláns kezelés nem segít, akkor kórházban. Vannak jó gyógyszerek, amik tudnak segíteni, és jó lenne pszichoterápiával is kiegészíteni a kezelést.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2009-05-18 00:06:04
| szorongás, félelem

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop