Reflux, gyomorsavtúltengés

Kérdés:  15 éve kezelnek, mert nagyon sok a gyomorsavam, és pár évvel ezelőtt azt mondták, refluxos vagyok, és az utolsó tükrözésnél azt mondta az orvos, hogy van rekeszizomsérvem, és folyamatosan fel van maródva a nyelőcső és a torok is a sok savtól.
Már 4 éve a NEXIUM 40 mg-os tablettát kell szednem napi egyet, és kiegészítésként az Apomo-Famotodiumot. Még érvényes a szakorvosi javaslatom, de azt mondja a háziorvos, hogy már államilag nem jár rá a szakorvosi támogatás. Így, mivel nagyon drága lett nem tudom megvenni és a háziorvos Controloc 40 mg-ot írta. Előzőleg azt szedtem és nagyon nem volt jó. A Nexium mellet mondhatnám jól éreztem magam. Nem akarja a gasztroenterológushoz sem megírni a beutalót, mert szerinte úgysem tud az sem jobbat.
Mit lehet tenni ebben az esetben? Szenvedni? Félek egy gyomorvérzéstől, mert folyamatosan érzem a torkomba a sok savat és a felmaródást? Mit tegyek?
Köszönettel!

| gasztroözofageális reflux, savas visszafolyás, GERD, GOR
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2009 ;14(májusi)   InforMed

Háziorvosának igaza van, az OEP megvonta a kiemelt támogatást sok egyéb gyógyszer mellett ebbe a csoportba tartozó savcsökkentőktől is. Ha nem tud ennyit áldozni a gyógyszerre, azt tudja tenni, hogy megpróbál több fajtát az olcsóbbak közül, és meglátja, melyik válik be. Nagy különbség nincs köztük, mert mindegyik ugyanott fejti ki a hatását. Megjelentek az ún. generikumok (azonos hatóanyagú, utángyártott készítmények), amelyek olcsóbbak.

Kapcsolódó cikkek a Reflux (GOR) és más nyelőcsőbetegségek rovatban olvashatók.

2009-05-18 00:14:49
| gasztroözofageális reflux, savas visszafolyás, GERD, GOR
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop