Alhasi fájdalom, rossz közérzet, étvágytalanság

Kérdés:  Végső elkeseredésemben fordulok Önhöz. Elöljáróban annyit mondanék, hogy Angliában élek, így csak az itteni egészségügyi szolgáltatást tudom igénybe venni. 32 éves gyermektelen nő vagyok. A panaszaim pár hónapja kezdődtek.
Két menstruációs ciklus között időnként jött belőlem barnás színű váladék. Mivel itt hónapokat kell várni szakorvosi vizsgálatra, így gyorsan csináltattam egy rákszűrést, aminek az eredménye negatív lett. Ezután az egyik orvos felírt egy Metrodizanole (remélem jól írtam) nevű antibiotikumot, amit én elkezdtem szedni. A problémák ekkor kezdődtek.
Először csak vizeléskor éreztem a fájdalmat, ami egyre fokozódott. A fájdalom bal oldalt, a köldökömnél kezdődik, és belenyilall az egész alhasamba, és néha köldököm felöli részbe. Hőemelkedésem is van, ami nagyon rossz közérzettel párosul, fáradékony, levert vagyok, étvágyam alig van, néha undorodom az ételektől. Már ott tartok, hogy öngyilkossági gondolataim vannak, hisz annyira fáj!
Elmentem egy nőgyógyászati vizsgálatra, ahol az orvos méhhártya-gyulladást állapított meg. Azonban megjegyezte, hogy ahol a fájdalmam van, ott a hasnyálmirigy helyezkedik el.
Kétszer kellett ügyeletre mennem, annyira rosszul voltam. A vérképem mind a kétszer jó lett: sajnos nem adták oda, de a legutóbbit láttam, amin csak egyes májfunkciós értékek voltak egy kicsit eltérőek, de a doktor azt mondta, hogy mivel antibiotikum kúrán vagyok, az elfogadható. Haemoglobinom 140-es, vasam is a felső határ felett egy kissé. A bilirubinom elég magas, de ez már 5 éve is így volt. Azt mondták, nincs jelentősége. Tegnap voltam hasi ultrahangon, mindent rendben találtak a szerveimmel kapcsolatban.
Merre forduljak, hogy vethetnék véget ennek a szenvedésnek? Csináltassak még egy ultrahang-vizsgálatot? Most már szorító érzésem is van a gyomrom tájékán, ami a hátamba is kisugárzik.
Nagyon felek, hogy valami komolyabb bajom van.
Válaszát előre is köszönöm!

| szorongás, félelem, hasi görcs, hasi görcs
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2009 ;14(májusi)   InforMed

Valószínű a méhgyulladás volt az alapbetegség, amihez még hozzáképzelt ezt-azt. Sajnos, néha a gyógyulás nem megy egyik pillanatról a másikra, ha elhúzódik, mindenki hajlamos nagy bajra gondolni.
Nyugodjon meg, hiszen minden fontos vizsgálatot elvégeztek Önnél, és komolyabb bajt nem mutattak ki. Valószínű a pánik és szorongás tartja fenn a hasi görcsöket, ezt próbálja megoldani.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2009-05-18 00:14:50
| szorongás, félelem, hasi görcs

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop