Halálesetek feldolgozása

Kérdés:  Két hónap alatt eltemettem a 85 éves édesanyámat, aki a kezem alatt halt meg, és a 24 éves fiamat, aki öngyilkos lett egy lány miatt és én találtam meg a lakásunkban. Olyan sokk volt már az édesanyám előttem történt teljes leromlása, rá 2 hónapra, pedig a fiam megtalálása, hogy azt leírni nem lehet. Fiam megtalálását egyetlen percre sem tudom kitörölni az agyamból, attól félek, hogy beleőrülök szép lassan. Szedek nyugtatót, az segít némileg a feszültségoldásban. Teljesen egyedül maradtam, nincsenek rokonaim, csak külföldön, a nagybátyám is nagyon öreg már. Nem tudom, hogy mitévő legyek, nincs életcélom, teljesen kilátástalannak látom a helyzetemet, és voltaképp élni sincs kedvem, mert nincs miért.
Egyedül az anyám és az én összegyűjtögetett vagyonom, amit már nincs kire hagyni. Sem a családi fényképgyűjteményt, sem a nyaralásról készült videókat, semmit. Új életet kellene kezdenem, de nem tudom hogyan? Hogy mi legyen az életcélom? És mi lesz velem egyedül, ha valami baj ér?
Van ugyan két barátnőm, de nekik is megvan a maguk problémája, nem tapadhatok senkire sem most, sem később. Teljesen kilátástalannak látom a jövőmet. Nem tudna Ön ajánlani olyan csoportot valahol Budapesten, ahol ilyen szerencsétlenül járt emberek beszélgetnek egymással? Vagy tudna valamilyen tanácsot adni, hogy milyen úton induljak el, mi lehet az életcélom teljesen egyedül, magányosan, plusz a nagy fájdalmammal?
Köszönettel!

| szorongás, félelem, haláleset
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2009 ;14(májusi)   InforMed

Két ilyen nagy veszteség után természetes, hogy ilyen rosszul érzi magát. Bár ilyenkor a két hónap még azon belül van, amikor ezek a hangulati mélypontok gyakoriak, érdemes lenne pszichiáter segítségét kérni, mert néhány beszélgetés is sokat segíthet, és akár arra is választ kaphat, hogy csoportokat, hasonló gondokkal küzdő emberek társaságát hogyan találja meg.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2009-05-22 11:39:43
| szorongás, félelem, haláleset

Web Design & Development Prowebshop