Agylágyulás - Felépülés esélye

Kérdés:  Nagymamamámnak van esélye még a felgyógyulásban? 2009. februárjában kapott jobb oldali agylágyulást és érszűkületet állapítottak meg. Februárban volt először kórházban, és áprilisban újra bekerült. 2x kapott 7 db infúzió kúrát. Kórházi hazajövetele után állapota romlott. Most már a pelenkánál tartunk, nagyon gyenge, nyelni sem nagyon tudja a gyógyszert. Enni viszont tud. Napról napra rosszabb. A bal lábát nem nagyon emeli, csak húzza maga után. Néha elkalandozik és a hangja is nagyon halk lett. Gyógyszereket szed: Notropil 1200 mg, Cavinton forte, Triaptridal 100 mg, Atorva-teva 20 mg és Astrixot szed. Ezeket úgy töröm össze neki.
Nagyapám 2006-ban, 75 évesen kapott agylágyulást, ő is volt olyan állapotban, hogy az orvos lemondott a javulásról. Epilepsziás rohama is volt, de az elmúlt fél évben javulás következett be. Most olyan, mint aki nem is beteg. Önálló, egyedül képes mindenre. Az orvosa is nagyon csodálkozott. Ezért is reménykedek a nagymamámban.
Szeretném a tanácsát kérni. Mit tegyek, hogyan tudnék segíteni a gyógyulásában?
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

| agyérkatasztrófa, stroke
| Petrányi, Gy.; Az Orvos válaszol - Dr. Petrányi Gyula 2009 ;14(májusi)   InforMed

A megromlott, tönkrement agyi struktúrák egyes funkcióit más területek átvehetik idővel, de ezt előre kiszámítani nem lehet. Mindenesetre a gondos ápolás és a megfelelő gyógyszerelés mellett nagyobb az esély a javulásra, de sajnos, az agyi érelmeszesedés közben lassan halad előre, tehát az életkilátásokat előre meghatározni nem tudjuk.

Kapcsolódó cikkek az Agyérkatasztrófák (stroke) rovatban olvashatók.

2009-05-28 00:09:01
| agyérkatasztrófa, stroke
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop