Depressziós és szorongásos zavar

Kérdés:  Pszichiátriai szakrendelésen megállapították, hogy pánikbeteg vagyok, erre gyógyszert is írt föl a szakorvos (Paretin 20 mg 1x1), illetve kaptam egy másik diagnózist is: neur. depr. Szedtem a gyógyszert, a pánikbetegségem tünetei kevésbé jelentkeztek, az állandó feszültség, tenyérizzadás, kézremegés megmaradt. Zajra, vagy ha hozzám érnek, nagyon megrándulok, ideges leszek. Mellkasi fájdalmaim is voltak. Általában nagyon sokat alszom, 9-10 óra után is még fáradtnak érzem magam, éjjelente gyakran félig éber vagyok. Nagyon könnyen elfáradok, legszívesebben csak aludnék egész nap, más szinte alig érdekel. Nehezen tudok koncentrálni, tanulni, ez sajnos már nagyon a tanulmányaim rovására ment. (Korábban megállapították, hogy ez utóbbit alacsony vérnyomásom okozza, melyre szintén kaptam gyógyszert.)
Amikor ébren vagyok, állandóan azt érzem, tennem kell valamit, jár a kezem, mindig babrálok valamit, nem tudok nyugton maradni. Ilyen panaszokkal kerestem fel a rendelőintézetet, ahol orvos csere történt. Az új szakorvossal ismertettem a tüneteimet, aki kevert depressziós és szorongásos zavart állapított meg nálam. Az előbbi gyógyszeremen nem változtatott, az adag is megmaradt, de panaszaim továbbra is fennállnak.
Attól tartok, hogy depresszióm erősebb (korábban is volt, csak sokkal súlyosabb, azt azonban nem kezelték gyógyszeresen, panaszaim is a fent említettek voltak állandó sírással együtt), amire nagyobb adagot kellene szednem ebből a gyógyszerből, viszont tartok attól, hogy esetleg függőséget vált ki.
Erre a problémámra kérek Öntől segítséget, továbbá javaslatot, hogyan tudnám a feszültségemet oldani?
Előre is köszönöm válaszát!

| depresszió
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2009 ;14(májusi)   InforMed

A szorongásos és depressziós panaszokra általában antidepresszív gyógyszeres terápiát, valamint lehetőség szerint pszichoterápiás kezelést szoktak elrendelni. Azt látom, hogy eddig már járt két pszichiáternél, de valójában egyikben sem bízik, egy harmadiktól interneten várja a segítséget.
Az én tapasztalataim szerint, nagyon jó dolog az internetes tájékozódás általánosságban, de konkrét probléma, és az egyedi ember viszonylatában személyes, bizalmi kapcsolatban lehet gyógyulni és gyógyítani.

Kapcsolódó cikkek a Depresszió és mánia rovatban olvashatók.

2009-06-06 17:06:41
| depresszió
hirdetés
hirdetés
data-full-width-responsive="true">
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop