Terhesség - Májenzimek hirtelen emelkedése

Kérdés:  Jelenleg terhességem 33. hetében járok. Terhességem 12-13. hetében kiderült, hogy az APC rezisztenciám pozitív lett, ezért a hematológusom tanácsára a 14. héttől napi 0,4 ml-es Clexane injekciót kell kapnom - amelynek lehetséges mellékhatása: allergiás reakciók, illetve bizonyos májenzimek szintjének emelkedése.
Terhességem 25. hetében a GOT/ASAT: 22 U/I a GPT/ALAT: 74 U/I és az Alc. Phosphatase: 394 U/I volt. Ebben az időszakban Zinnat terápiában részesültem, egy felső légúti fertőzés miatt. Azóta testszerte enyhe bőrviszketés képezi legfőbb panaszomat.
Terhességem 31. hetében tovább emelkedtek az értékeim. A GOT/ASAT: 29 U/I a GPT/ALAT: 113 U/I és az Alc. Phosphatase: 538 U/I volt. Belgyógyászom, a Clexane injekciót lehetséges mellékhatására gyanakodott, ezért egy hétre felfüggesztette ezt a terápiát. Egy hét múlva is tovább emelkedtek az értékeim. A GOT/ASAT: 52 U/I a GPT/ALAT: 151 U/I és az Alc. Phosphatase: 532 U/I volt. Azóta újra elkezdtem a Clexane terápiát.
Az értékeim még mindig tovább nőttek. Négy nappal később: a GOT/ASAT: 71 U/I a GPT/ALAT: 245 U/I és az Alc. Phosphatase: 536 U/I volt. Toxémiára utaló jelek (magas vérnyomás, ödéma) nem jelentkeztek.
Mi lehet az oka az enzimek emelkedésének? Melyik az a legmagasabb érték, amelynél a "terhesség befejezése" indokolt?
Üdvözlettel!

| terhesség, májenzimek
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(áprilisi)   InforMed

Innen távolból nem tudok segíteni, javaslom, Önt jól ismerő orvosával beszélje meg kétségeit. El fogja magyarázni.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesgondozás rovatban olvashatók.

2009-06-06 17:09:21
| terhesség, májenzimek

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop