Petefészekciszta

Kérdés:  26 éves nő vagyok, 2004-ben endometriózissal operáltak. Zárójelentésem: "A műtét során mindkét oldalon normál nagyságú és szerkezetű petefészket és normál nagy méhet találtunk. A méh hashártya borítéka feltűnően erezett volt. A sarout. szalagok mindkét oldalon megvastagodtak, különösen a jobb oldali, melyet a méhhez közel koagulálás után átvágtunk..."
A szövettani lelet ismeretében Danoval kezelést kaptam 8 hónapig. Ami miatt viszont most írok Önnek azaz, hogy a múlt héten hasi fájdalmaim miatt vakbélgyanúval kezdtek kivizsgálni. Hamar kiderült, hogy nem vakbél.
Az ultrahangvizsgálat eredménye: "Az uterus jobb oldalán 55x45 mm átmérőjű cysta látható a cystafal egyenetlen vastagságú."
Nőgyógyászati eredmény: "Az uterus jobb oldalán 5 cm-es cystikus rezisztencia, a mellső ajakban Naboth tüsző. A méh egyenes állásban sejthető. A Douglasban göbök."
Dg.: cysta ov. l.d. Endometriosis externa(?) Vérkép, CA 125 vizsgálat.
Ön szerint petefészekrákom van, és ezért kell a CA 125 vizsgálat? Megmenthető a petefészkem? Visszatért az endometriózis? Lehet még valaha kisbabám?
Válaszát előre is köszönöm!

| endometriózis, méh vérzés
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(májusi)   InforMed

Az endometriózis kiújult. Ez nemegyszer előfordul. Csak óvatosságból nézik meg a Ca 125-öt.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az endometriózisról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek az Endometriózis rovatban olvashatók.

2009-06-06 17:09:23
| endometriózis, méh vérzés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop