Menzesz késése, Norcolut

Kérdés:  Én egy 26 éves kétgyermekes anya vagyok. Az első gyermekem születése óta (8,5 éve) Minulet fogamzásgátló tablettát szedek. Ebből kimaradt kb. egy év, amikor a második gyermekemmel voltam várandós. 3 hónapja elmentem a nőgyógyászatra, mert már három ciklus alatt pecsételő vérzésem volt. Kaptam egy Yadine nevezetű gyógyszert, amellyel az első ciklus alatt nem volt problémám, a menzeszem is megjött, beszedtem a második levél gyógyszert, és már 26 napja nem menstruáltam.
Azóta voltam már kétszer orvosnál, egyszer a 10. napon, akkor találtak a jobb petefészkemben 2 db cisztát (14 és 12 mm, folyadékkal telt) és nem csináltak velem semmit, azt mondták várjak. Azután a 19. napon egy másik orvos a következőt tette: csinált egy terhességi tesztet, ami negatív lett, nem ultrahangozott meg, hanem felírt egy Norcolut nevű gyógyszert (5 napig 2x1) aztán majd 7 napon belül meg fog jönni. Az a problémám, hogy én ezt a gyógyszert nem merem beszedni, mert én úgy gondolom, hogy még lehetek terhes.
Kérném a véleményét, hogy Ön mire gondol, és ha nem vagyok terhes, akkor mi okozhatja a 26 napos késést?
Köszönettel!

| fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(májusi)   InforMed

Remélem, nem hagyta abba a tablettaszedést! A tabletta mellett ez előfordul, sok nő csak azért szed tablettát, hogy a vérzése csökkenjen, vagy szüneteljen.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a tablettáról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás, abortusz rovatban olvashatók.

2009-06-11 19:26:08
| fogamzásgátlás
hirdetés