Gyomorszájnál érzett fájdalom

Kérdés:  Már több, mint egy hónapja ég a gyomrom, és böfögök, és tompán fáj is. Előfordul, hogy hányingerem is van. Pár kilót lefogytam, de szerintem az idegesség miatt. Voltam orvosnál, gasztroentrrológusnál is. Gyomortükrözés negatív lett. A vastagbéltükrözésnél találtak kis polipot, azt lecsípték. A gasztroentrológus nem tudja mi lehet.
Parietet kaptam (20 mg), csak nagyon minimálisan javult az állapotom. Most a Pariet mellé Dicetet (50 mg) is kaptam, azt mondta, ha nem jó, próbáljam ki a Domperidom (10 mg) tablettát. Most a Parietet és a Dicetel tablettát szedem. Szerinte a reflux okozza.
Szeretném megkérdezni, Önnek mi a véleménye? Mit javasol? Sok hasi műtéten estem át. Nem akarok ismét műtétet, de szeretném tudni, mikor csökken jobban a panaszom (12 napja szedem a Parietet)? Mellette még több gyógyszert is szedek egyéb panaszaimra. Nootropil 1200 mg-os, Rivotril 0,5 mg-os, Eutyrox 75, Moduxin 35 mg-os a szédülésre.
Kérem szíves válaszát!

| gasztroözofageális reflux, savas visszafolyás, GERD, GOR, savtúltengés
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2009 ;14(májusi)   InforMed

Általában savtúltengés van a háttérben, amelyre az Önnek javasolt Pariet hatékony. Gyakran a stresszhatás okoz gyomorfájdalmat, ilyenkor feszültség-oldó szedése a megoldás.

Kapcsolódó cikkek a Reflux (GOR) és más nyelőcsőbetegségek rovatban olvashatók.

2009-06-18 20:00:25
| gasztroözofageális reflux, savas visszafolyás, GERD, GOR, savtúltengés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop