Terhességi diabétesz

Kérdés:  Terhességi cukorbetegséget diagnosztizáltak nálam a 24. terhességi héten. Éhgyomori vércukor 5,3, 120 perc múlva 7,8 volt az érték. Azóta 200 g szénhidrát diétán vagyok, és már a 32. terhességi héten. Vettem egy vércukormérőt, és rendszeresen mérem a vércukromat.
Mi azaz érték, ami terhesség alatt normális, és mi azaz érték, ami már káros lehet rám, vagy a születendő kisbabámra nézve?
Előre is köszönöm válaszát!

| terhesség, rizikófaktor
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2009 ;14(májusi)   InforMed

Terhesség alatt 3,5-7 mmól/l közötti értékek a kívánatosak. Ez vénás vérvételre vonatkozik, ennél az ujjbegyből mért értéke 0,1-0,2 mmól/l-rel magasabb.

Kapcsolódó cikkek a Terhesség - Rizikófaktorok rovatban olvashatók.

2009-06-18 20:00:30
| terhesség, rizikófaktor

Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Vizsgálatok babaváráskor - orvoshoz mikor, miért?

A leendő anyuka és a baba egészsége érdekében is célszerű bizonyos orvosi vizsgálatokon részt venni. Ennek - ajánlott - menetrendjét osztjuk meg Olvasóinkkal…


Urológiai panaszok terhességben

A veséket és a húgyutakat érintő változások terhesség alatt normálisak. A terhesség alatt észlelhető átmeneti urológiai elváltozások oka egyszerűen a magzat "térfoglalása".


Web Design & Development Prowebshop