Ciprolen antibiotikum szedése mellett terhesség?

Kérdés:  Légúti megbetegedés miatt ciprofloxacin hatású Ciprolen nevű antibiotikumot írt fel az orvos. Amikor beszedtem, akkor még nem tudtam, de lehetséges, hogy terhes vagyok.
Örülnék a kis babának, csak azt szeretném tudni, hogy vajon károsodhatott-e 1-2 hetesen a gyógyszer miatt?

| terhesség, gyógyszer
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(májusi)   InforMed

Először biztosat kellene tudnia a várandósságról. Menjen el vizsgálatra, ha a vérzése 10 napot kimarad. Ha babát vár, genetikust kérdezzen.
Szerintem nyugodtan viselje ki, a szedett gyógyszer nem fokozza a fejlődési rendellenesség kockázatot.
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a várandósságról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszerszedés és terhesség rovatban olvashatók.

2009-06-18 20:06:21
| terhesség, gyógyszer