Fogyókúra

Kérdés:  Legyen szíves segíteni abban, hogy meg tudjak szabadulni a felesleges kilóimtól. 54 éves vagyok, 40-50 kg súlyfeleslegem van. A terhesség alatt szedtem fel. Ülőmunkát végzek 38 éve. Vérnyomásomra szedek gyógyszert. Más betegségemről nem tudok. Nagyon szeretnék lefogyni. Hallottam a Reductil nevű gyógyszerről.
Javasolná ezt nekem doktornő, vagy mit kellene tennem?
Várom segítségét!

| elhízás, zsírsejt, túlsúly, reductil
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2009 ;14(májusi)   InforMed

Gondolom, kipróbált már néhány módszert, hosszú távú siker nélkül. Ennek oka az, hogy legyen bármilyen jó a fogyókúra, ha vége és a régi megszokásokhoz visszatér, a leadott súly helyett még többet szed vissza. Ennek az a magyarázata, hogy fogyókúra alkalmával a szervezet azt érzékeli, hogy éhezés van. Mivel szeretne túlélni, az energia felhasználását minimalizálja, és amikor ismét bőséges a kínálat, elkezd tartalékolni, hiszen nem lehet tudni, mikor jön a következő éhezés. Minél többször, annál rosszabb!
Mi a megoldás?
A szervezet energiaszükségletét rendszeres testmozgással lehet emelni. Ha ezt okosan, hetek, hónapok alatt úgy építi fel, hogy a pulzusszáma legalább 35-40 percig 100 fölött legyen, akkor a tartalékok csökkenni fognak. Ennek másik feltétele az étrend olyan jellegű átalakítása, ami kb. 500 kalóriával kevesebb energiát tartalmaz, mint a korábban megszokott. Ehhez nélkülözhetetlen egyszer megtanulni, hogyan lehet kalóriát számolni mérleg, kalóriatáblázat és számológép segítségével. Kis odafigyeléssel ez hetek alatt megtanulható: az elfogyasztani szánt ételt grammra meg kell mérni, megkeresni a kalóriatáblázatban, hogy 100 gramm hány kalória, és kiszámolni, hogy az a mennyiség mennyi. Készételt csak olyat vásároljon, amire rá van írva a kalóriatartalom. Ha Ön főz, akkor a nyers, tisztított hozzávalókat kell egyenként lemérni, kiszámolni, összeadni, így a teljes mennyiség már ismert is. Már csak el kell osztania annyival, ahányad részét elfogyasztja. Ha ezt már tudja, automatikusan az ún. egészséges ételekből fog válogatni, ugyanis rájön, hogy azokban kevesebb a kalória. Mivel így minden étel kalóriamennyiségét ismeri, bármit elfogyaszthat a megengedett napi összkalória mennyiség erejéig.\n(Ülő munkánál ez addig, míg a kívánt súlyt el nem éri-akár szakaszosan is-kb. 1200 kalória, súlymegtartáshoz 1700-1800 kalória).
A Reductil tabletta jó segítség lehet ahhoz, hogy az étrend változást könnyebb legyen megtenni, és az elején jelentkező éhségérzetet csökkenteni lehessen. Ha a vérnyomása kezeléssel normális, és nincs pajzsmirigy vagy ideg-elme betegsége, akkor a gyógyszerszedés nem ellenjavallt.

Kapcsolódó cikkek az Elhízás, fogyókúra rovatban olvashatók.

2009-06-18 20:09:47
| elhízás, zsírsejt, túlsúly, Reductil
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop