Nyaki nyirokduzzanat, Dalacin

Kérdés:  Június 9-én kiváltottam a fogorvosom által előírt antibiotikumot (Dalacin 300 mg) egy csonthártyagyulladásra. Aznap este elkezdtem szedni (3x1), és másnap enyhe fájdalmat kezdtem érezni az arcom jobb felén az állkapcsom alatt. Nem közvetlenül az állkapocscsontnál, inkább előrébb kicsit az állam felé. Ez azóta fokozódott, mára nem csak fáj, de egy 20 Ft-os átmérőjű kemény csomó is keletkezett ott, ami egyre nagyobb, keményebb és fájdalmasabb.
Ez nyirokcsomó-gyulladás lehet? Mandulám nincs, így másra nem tudunk gondolni. Az egészségem ezen kívül kifogástalan, csak Condrosulf 800-at szedek pár napja a térdeimre.
Lehetséges, hogy a Dalacin váltja ki a gyulladást? Érdemes lenne abbahagynom? A gyógyszerből hátravan még a fele (16 szem).
Válaszát előre is köszönöm!

| gyógyszer, antibiotikum
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(júniusi)   InforMed

Fordítva áll a dolog. Hát éppen a beteg fog miatt kapott antibiotikumot, ehhez a gyulladáshoz társul a védekezés során a nyirokcsomó duzzanat. Azért kapja a gyógyszert, hogy a gyulladás megszűnjön, nehogy abbahagyja. De érdemes lenne a fogorvost is gyorsan újból felkeresni, mert lehet, hogy a fogat ki kell húzni.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszerek rovatban olvashatók.

2009-06-25 14:08:27
| gyógyszer, antibiotikum

A WHO világszerte megkezdte a koronavírus ellen esetleg alkalmazható gyógyszerek vizsgálatát

A COVID-19 fertőzés ellen még nincs vakcina, de a járvány miatt már meglevő gyógyszerekkel végeznek világszerte klinikai kísérleteket.


Veszélyes készítményt reklámoznak az interneten

Olyan készítményt árulnak az internetek szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága.


Három-négy hónap, míre a koronavírus vakcinát embereken tesztelhetik.

Négyfajta, a koronavírus elleni védőoltás fejlesztése zajlik jelen pillanatban, és közülük a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül embereken is tesztelni fogják - közölte szerda este a (WHO) vezető kutatója.


WHO: egyelőre nincs ismert gyógymód

Cáfolta szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azokat a sajtóértesüléseket, amely szerint "áttörő" jelentőségű gyógyszereket fedeztek fel az új koronavírussal fertőzött betegek kezelésére.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Web Design & Development Prowebshop