Terhesség - 6 hétig várni?

Kérdés:  Szeptemberben lesz 2 éves a kislányom, kistestvért szeretnénk neki. Sajnos 10 hónapja volt egy vetélésem, februárban méhen kívüli terhességem (6 hetes). Életveszélyes állapotban kerültem a kórházba, a műtét során 1 liter vért találtak a hasüregben, és a petevezetéket el kellett távolítani. Elég kétségbeesett voltam akkor a jövőt illetően, mivel kisebb az esélye, hogy terhes legyek, illetve nagyobb egy újabb méhen kívüli terhességnek. Nagyon megviseltek a puszta tények, de az orvosomtól azt a tanácsot kaptuk, hogy pár hónap pihenő után próbálkozhatunk ismét. Próbálkoztunk!
A kimaradt menstruáció első napján és utána 5 nappal terhességi tesztet csináltam, melynek eredménye pozitív lett. Félve attól, hogy rossz helyen tapadt meg a baba, hívtam az orvosomat, aki ultrahanggal megállapította, hogy 5 hetes 4 napos 10 mm-es petezsák található a méhemben, aminek nagyon örültem, de természetesen szívhangot még nem hallottunk. 6 hét múlva rendelt vissza (12 hetes).
Az orvosom azt mondta, hogy a jobb oldali petefészekből származó pete termékenyült meg. Ez hogyan lehet, mivel a jobb oldali petevezetéket távolították el? Tudom, hogy szabály szerint a következő ultrahang ideje 12 hetes korban történik, de mivel még nem hallottunk szívhangot, nem kellene 2-3 hét múlva megismételni az ultrahangot? Úgy várni 6 hetet, hogy nem is tudjuk, hogy van-e szívhang? Feltételezve, hogy nincs semmi probléma, de mivel méhen kívüli terhességem volt, mi az ami ajánlott, és mi az ami nem az élet bármely területén (pl.: torna, repülős vagy hosszabb autóval történő utazás, nyaralás veszélyezteti a méhben fejlődő baba egészségét)? Hányadik hétig ne utazzunk külföldre?
Válaszát előre köszönve, tisztelettel!

| terhesség
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(júniusi)   InforMed

Sehova se utazzon, örüljön, hogy megütötte a főnyereményt, ne kockáztasson, mert baj lehet, és még egyszer nem lesz szerencséje!
Nem ártana - bár panaszmentes - a várandósságot támogató gyógyszert szednie.
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a várandósságról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesség rovatban olvashatók.

2009-07-03 15:17:54
| terhesség
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop