Abortusz és kockázatai

Kérdés:  Túlestem a második abortuszomon, és sajnos újra egyből terhes lettem. Ha esetleg úgy döntünk, hogy még minidig nem tudjuk vállalni (de persze a későbbiekben szeretnék szülni, most leszek 30 éves), nagy kockázatnak teszem ki magam? Hallottam, hogy a vetélésre egyre nagyobb lesz az esélyem.
Üdvözlettel!

| fogamzásgátlás, abortusz
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(júniusi)   InforMed

Már eddig is nagy szerencséje volt, de ennyi abortusz után nagyon gyakori a spontán vetélés is. Tehát, lehet, hogy ez a babája már nem marad meg....
Ha szeretne édesanya lenni, nagyon okos legyen!
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás, abortusz rovatban olvashatók.

2009-07-10 13:04:17
| fogamzásgátlás, abortusz

Fogamzásgátlás a szoptatás idején

A legtöbb fogamzásgátlási módszer nyugodtan alkalmazható szoptatás alatt. Néhány hormonális módszer azonban ártalmas lehet az újszülöttre, illetve károsan hat a tejtermelésre is.


Fogamzásgátlás és a férfiak

A férfiak egyharmadát nem érdekli, melyik fogamzásgátló módszer okoz kellemetlenséget a nőknek, az óvszer használatát viszont tízből nyolcan kényelmetlennek, sőt vágyölőnek tartják.


A bőr és a fogamzásgátlók

Amikor megjelentek az „antibébi” tabletták, olyan változásokat indítottak el, amelyeknek talán ma sem látjuk át minden következményét. Szinte teljesen szétvált a szerelmi élet és az utódnemzés, ami alapvetően változtatott meg társadalmi szokásokat, sőt, sokak erkölcsi felfogását is – ami kevés más gyógyszerről mondható el.


A trombózis valós veszély fogamzásgátlók szedése során

A fogamzásgátló tabletták szedésének sokféle negatív következménye lehet. Ezek egyike a trombózis. Mennyire vagyunk tisztában azzal miről is beszélünk ilyenkor, milyen komoly következményekkel jár, illetve mekkora a kialakulásának tényleges esélye?


Terhességmegszakítás: felmérés

Az abortuszok csaknem felét veszélyes körülmények között végzik a világon, ami évente legalább 22 ezer 800 nő halálát okozza – közli a New York-i székhelyű Guttmacher Intézet egy nagyszabású tanulmányban.


Web Design & Development Prowebshop