Allergia? - 4 éves kisfiam tünetei

Kérdés:  Kisfiam 4 éves. 2 hónapja vettük észre nála, hogy reggelente bedugult orral ébred, de hiába szívjuk az orrát, nem jön semmi. Esténként, pedig szertartásszerűen tüsszent egyet. Akkor kezdtem gyanakodni, amikor kivittem egy elég gazos gyümölcsösbe, ott elkezdett folyni az orra, és tüsszögött. Egyébként semmilyen más tünet sincs itthon a reggeli orrduguláson kívül.
Elvittük allergiavizsgálatra, ott kiderült, hogy elég sok növényre allergiás, nyír, mogyoró, lándzsás útifű, poratka, kutya- és macskaszőr. Van macskánk a lakásban, de akárhogy bújik a gyerek hozzá semmilyen reakciót nem vált ki nála. A szobájában a laminált parketta alatt padlószőnyeg van, ezt eltávolítjuk a poratka miatt, vettünk Hepa szűrős porszívót, a macskát fürdetjük, kétnaponta porszívózunk (még a macskát is).
Van okunk a pánikra, kinőheti a gyerek, vagy lehet rosszabb is?
Köszönöm válaszát!

| allergia, allergén
| Kaszó, B.; Az Orvos válaszol - Dr. Kaszó Beáta 2009 ;14(júliusi)   InforMed

Az allergia nagyon változékony betegség. A tünetek megszűnhetnek, de újabbak is jelentkezhetnek. Sajnos nem lehet megjósolni, hogy az ön kisfiánál hogy fognak alakulni az allergiás tünetek. Pánikra semmi szükség. Tegyenek meg mindent az allergénmentesítés céljából (ahogy ezt eddig is tették), s ha esetleg újabb tünet jelentkezik, forduljanak allergológushoz. Az allergiás panaszok jól kezelhetők.

Kapcsolódó cikkek az Allergia rovatban olvashatók.

2009-07-20 21:13:56
| allergia, allergén
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop