Aranyér, kemény széklet

Kérdés:  25 éves lány vagyok, gyerekkorom óta renyhe a bélmozgásom, voltam gasztrológián, hasi ultrahangon, de mindent rendben találtak. 5 hónapig diétáztam (csak zöldség, gyümölcs, müzli, joghurt) ekkor napi 3-szor ment a hasam, de nem fogytam egy dekát sem. Próbálok normálisan táplálkozni, mégis 3-4 naponta van székletem (kemény). Volt vérzés is, de amint puhult a székletem elmúlt (+ Hemorid kúp). Sok mindent próbáltam már (diéta, szilvalekvár stb.). Hashajtót sosem használtam, mert azt hallottam, utána rosszabb lesz. Most napi egyszer iszok Wu Long teát, ettől naponta vagy kétnaponta van székletem. De így is 2 havonta előfordul vérzés, de másnapra el is múlik.
Mitől lehet ez? Ennyi próbálkozás után mit tehetnék még?
Válaszát köszönöm!

| aranyér, diéta
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2009 ;14(júliusi)   InforMed

Nagyon fontos az étrend. A sok rostot tartalmazó ételek rendszeres fogyasztása a bélrendszer működését serkenti. A kellő mennyiségű folyadék bevitele és az utóbbi idők eredményei alapján a rendszeres testmozgás az, ami a székrekedés nem gyógyszeres kezelését jelenti. A súlycsökkenés nem a széklet számától, hanem az elfogyasztott étel mennyiségétől függ.

Kapcsolódó cikkek az Aranyér, sipoly és egyéb végbéltáji betegségek rovatban olvashatók.

2009-07-25 11:48:42
| aranyér, diéta

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop