Terhesség - Cedax 400 mg

Kérdés:  31 hetes terhes vagyok, megfáztam (torokfájás, nátha). 3 napig sós vízzel öblögettem és kamillával inhaláltam, de rosszabbodott az állapotom, ezért a háziorvosom CEDAX 400 mg-os kapszulát írt fel. Tegnap bevettem az első szemet, és ma jobban érzem magam.
Melyik megoldás jobb a babára nézve - ha beszedem a többi gyógyszert (még 4 db, napi 1 kapszula) - vagy ha nem szedem tovább?
Válaszát előre is köszönöm!

| terhesség, gyógyszer
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2009 ;14(júliusi)   InforMed

Ha elkezdte, szedje végig a kúrát, ugyanis csak az ellenálló, túlélő baktériumok számát növeli a gyógyszer abbahagyásával. A terhességnek ebben a szakában ez a gyógyszer nagy valószínűséggel nem ártalmas.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszerszedés és terhesség rovatban olvashatók.

2009-07-25 11:48:45
| terhesség, gyógyszer

Megvan a vírust blokkoló lehetséges ellenszer?

Megvan az új típusú koronavírus kezelésének lehetséges ellenszere - állította Jakob Glanville, egy kaliforniai immunológiai laboratórium alapítója és elnök-vezérigazgatója a Fox televíziónak adott interjújában. Olvassák el kapcsolódó cikkeinket is!


A WHO világszerte megkezdte a koronavírus ellen esetleg alkalmazható gyógyszerek vizsgálatát

A COVID-19 fertőzés ellen még nincs vakcina, de a járvány miatt már meglevő gyógyszerekkel végeznek világszerte klinikai kísérleteket.


Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Veszélyes készítményt reklámoznak az interneten

Olyan készítményt árulnak az internetek szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága.


Három-négy hónap, míre a koronavírus vakcinát embereken tesztelhetik.

Négyfajta, a koronavírus elleni védőoltás fejlesztése zajlik jelen pillanatban, és közülük a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül embereken is tesztelni fogják - közölte szerda este a (WHO) vezető kutatója.


Web Design & Development Prowebshop