Fogamzásgátlás kérdése

Kérdés:  Szeretném megkérdezni Öntől, tudna-e hatásos módszert ajánlani az óvszeren és a tablettákon kívül. A spirál sem lenne megfelelő, mert abortáló hatású.
Előre is köszönöm válaszát!

| fogamzásgátlás
| Tóth, E.; Az Orvos válaszol - Dr. Tóth Emese 2009 ;14(júliusi)   InforMed

Azt a módot tudom még ajánlani, amit olyan sokan tesznek jobb megoldások híján: a megszakításos közösülést, ami azt jelenti, hogy a férfi kilövellés előtt kihúzza a péniszét a hüvelyből, hogy az ondó ne kerüljön bele. Csak akkor alkalmazható, ha a férfi pontosan képes végrehajtani ezt a procedúrát. Még nagyon jól fogamzó nők is eredményesen védekeznek így. A férfiak általában szeretik a kívülre élvezést.
Másik lehetőség az, ha azonnal kimosod a hüvelyedet utána. Ha vízben csináljátok, és a medencébe ömlő, melegítő vízsugár vagy jakuzzi áll a rendelkezésedre, az azonnali kimosás már kényelmesen meg is oldódott.
A naptármódszert nem ajánlom, amúgy is csak kiegészítője lehetne a fentieknek, mert a nő gyorsabban is változhat, mint a saját szokásos ciklusa. Ha mégis valamilyen szerben gondolkodtok, akkor a többféle módon bejuttatható (krém, tampon, szivacs...) spermicid krémeket ajánlom a patikákból. Minden esetre ezeknél a módoknál ajánlott otthon tartani patikai terhességi gyorstesztet is.

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás, abortusz rovatban olvashatók.

2009-07-30 13:27:59
| fogamzásgátlás