Pánikbetegség vagy depresszió?

Kérdés:  Szeretem olvasni a honlapjukat, sok érdekes dolgokat találok itt. Szeretném, ha tanáccsal ellátna, segítene. Van egy nagyon kedves férfi barátom, nagyon jól el tudunk beszélgetni. Csak éppen az aggaszt, hogy már lassan egy éve szedi a Xanax SR tablettát, de csak úgy, hogy nem ment orvoshoz. Most már ott tart, hogy mindennap szedi. Nagyon ideges, feszült, mert közben van több barátnője, esetleg szerelme is, de sosem mondja el, mi aggasztja, vagy mit is szeretne. Én szeretnék neki segíteni, de hogyan tudnék, a fiúba szerelmes vagyok. És nem szeretném, ha netán betegebb lenne. Mit tegyek, kihez forduljak?
Köszönöm, hogy elolvasta a levelem!

| pánikbetegség, depresszió
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2009 ;14(júniusi)   InforMed

Levele alapján nehéz eldöntenem, hogy kinek is van szüksége segítségre. A férfiembernek, aki Xanaxot szed, ideges és több barátnője van, viszont nem mondja el, hogy mi aggasztja, segítséget sem kér Öntől, vagy Önnek, mert aggódik a barátja egészségéért, és mert egyoldalúan szerelemes belé.
Szerintem, kérdezze meg tőle, hogy szeretné-e, ha segítene neki ebben a kérdésben.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2009-07-30 22:16:04
| pánikbetegség, depresszió

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop