Fogamzásgátlás, microadenoma

Kérdés:  Nem olyan régen találtak nálam MR-vizsgálaton microadenomát, ami 6 mm-es. Rengeteg vért vettek tőlem és sok vizsgálaton vagyok túl. Az eredményt csak 1 hónap múlva tudom meg. Mindkét oldalon ciszták vannak a petefészkeken, ill. a méhnyakon (3-4 mm-es), félidőben cérnavékony volt a méhem, ezt mondta az orvos. Mit jelent ez Ön szerint? Az orvosom azt mondta, hogy ez nem hinné, hogy PCO lenne, mivel vékony vagyok (30 év, 169 cm/57 kg), két gyermekem van már, bár csak hormonnal estem teherbe, így is volt 2 vetélésem. Így azt mondta, nem tudja, mi lehet, ennyi.
Gondolom, az endokrinológusra bízza ezt a dolgot, mivel ő kérte a vizsgálatot. Ön szerint, ezek a ciszták mik lehetnek? Menzeszem rendszertelen. Tejfolyásom van 3 éve, magas prolaktin és magas TSH. Tavaly próbáltam a Milligestet szedni, de rosszul voltam tőle. Orvos mondta, hogy ilyen hormonszint mellett nem szedhetek. Mellnövelés céljából is szedtem.
Kérem, segítsen tanácsával, mit szedhetnék ami "mellesleg" jó lehet?
Köszönettel!

| fogamzásgátlás, hormonzavar
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(júniusi)   InforMed

Hallgasson az endokrinológusra, mert nem csak a női hormonokkal van baj. Idegsebész látta már? Jó lenne, ha látná.
Védekezni spirállal tud, de valószínűleg nincs veszélyben.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás, abortusz rovatban olvashatók.

2009-07-30 22:19:16
| fogamzásgátlás, hormonzavar

Fogamzásgátlás a szoptatás idején

A legtöbb fogamzásgátlási módszer nyugodtan alkalmazható szoptatás alatt. Néhány hormonális módszer azonban ártalmas lehet az újszülöttre, illetve károsan hat a tejtermelésre is.


Fogamzásgátlás és a férfiak

A férfiak egyharmadát nem érdekli, melyik fogamzásgátló módszer okoz kellemetlenséget a nőknek, az óvszer használatát viszont tízből nyolcan kényelmetlennek, sőt vágyölőnek tartják.


A bőr és a fogamzásgátlók

Amikor megjelentek az „antibébi” tabletták, olyan változásokat indítottak el, amelyeknek talán ma sem látjuk át minden következményét. Szinte teljesen szétvált a szerelmi élet és az utódnemzés, ami alapvetően változtatott meg társadalmi szokásokat, sőt, sokak erkölcsi felfogását is – ami kevés más gyógyszerről mondható el.


A trombózis valós veszély fogamzásgátlók szedése során

A fogamzásgátló tabletták szedésének sokféle negatív következménye lehet. Ezek egyike a trombózis. Mennyire vagyunk tisztában azzal miről is beszélünk ilyenkor, milyen komoly következményekkel jár, illetve mekkora a kialakulásának tényleges esélye?


A tizenévesek gondjai

A serdülőkor egyre korábban jelentkezik a civilizált országokban. Van egy 10-15 éves időszakasz, amikor a lányból már felnőtt nő lett, de még mindig a szülők tartják el, társadalmilag még nem érett.


Web Design & Development Prowebshop