Alkoholizmus - Édesapám betegsége

Kérdés:  Sajnos édesapám már 25 éve alkoholproblémákkal küzd. Az elmúlt 1,5 hónapban nagyon rossz állapotba került. Lefogyott, mindent kihányt, hasmenése volt, nagyon nagy hasi fájdalmai voltak, és mielőtt orvoshoz fordult 2009. 04. 12-én már vért is hányt, és egyfolytában vérzett a végbélből is. A kórházban gyomortükrözést csináltak nála, laborvizsgálatokat, általános vizsgálatokat, majd hazaküldték azzal az utasítással, hogy keresse fel háziorvosát. A háziorvos annyit mondott, hogy ha nem akar rövid időn belül meghalni, akkor egy kortyot sem ihat.
Szeretném tudni, hogy valójában milyen állapotban van az édesapám. A kórházi papírján ez áll: 2002. decemberében és 2003. decemberében is kezelték hepatopathia alc., aethylizmus chr., Praedelirium tremens, hipertonia, thrombopenia, onychomycosis diagnózisokkal. Conjuctiva békés, sclere sárga, felső törzsön csillagnevusok, pulmo felett érdes alaplégzés hallható, tompulat, crepitatio nincs. Hepar tenyérnyi maius. Vérkép elfogadható. Gastroscopia: Pylorus kerek szabályos. Bulbus, postbulbaris duodenum eltérés nélkül. Mallory Weis syndroma. Acut erosiv antrum gastritis.
Vélemény, megjegyzés: Haematemezis, Mallory Weis syndroma, Cirrhosis hepatis.
Kapott gyógyszereket (Apofamotidin, Cerucal) és jobban érzi magát, persze nem is iszik, de ez nem szokott sokáig tartani. Szeretném kérni, ha lehetősége engedi, írja meg nekem mi is édesapám betegsége, tényleg ilyen súlyos, ahogy a háziorvos mondta? Ha nem inna soha többé még meggyógyulhat?
Köszönöm szépen!

| májzsugorodás, alkoholizmus
| Makara, M.; Az Orvos válaszol - Dr. Makara Mihály főorvos 2009 ;14(áprilisi)   InforMed

Édesapjának betegsége a leírtak szerint valóban alkoholfogyasztás következménye. Csak akkor van esélye a gyógyulásra, ha az alkoholfogyasztást teljesen megszünteti. Sajnos ekkor sem bizonyos, hogy a mája regenerálódni képes lesz.

Kapcsolódó cikkek a Májzsugorodás rovatban olvashatók.

2009-08-07 10:57:50
| májzsugorodás, alkoholizmus
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop