Végtagzsibbadás

Kérdés:  37 éves vagyok, egyik napról a másikra elkezdtek zsibbadni a végtagjaim, hol előjön, hol abbamarad, hol csak a jobb karom és lábam, hol kiegészül a bal karommal. Volt már ilyen tavaly nyáron pár hétig, de amilyen hirtelen jött, úgy abba is maradt.
Úgy tudom alacsony a vérnyomásom, de hogy köze lehet-e hozzá, azt nem tudom. Elég stresszes évek vannak mögöttem - munka, válás, kisgyermek - gondolom ezek is közrejátszhattak ebben. Már teljesen be vagyok pánikolva, hogy mi történik velem. Eddig sosem volt semmi bajom, most meg félek, nehogy agyvérzés vagy szívroham előjele legyen. Nem vagyok hipochonder, csak félek.
Tud adni valami tanácsot, mit tehetnék? Milyen vitaminokkal tudnám magam helyrerázni? Talán jobb lenne magam kivizsgáltatni?
Köszönöm válaszát!

| stressz
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2009 ;14(júliusi)   InforMed

Először is lassítson a tempón! Menjen el pihenni, utána pedig változtasson eddigi hajszolt életmódján! Most, hogy látja, az egészség fontos, tud is változtatni. Kiegyensúlyozott pihenés, munka, rendszeres testmozgás és egészséges étrend mellett ebben a korban még jól tud regenerálódni a szervezet. Ha emellett még mindig vannak panaszai, úgy kivizsgálás javasolt.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2009-08-07 12:13:14
| stressz

Web Design & Development Prowebshop