Vállsérülés, fájdalom - Mit tegyek?

Kérdés:  2008.december elestem, a jobb vállam ütöttem meg. (49 éves vagyok) December 2-tól 08-ig táppénzen voltam, pihentettem, és elkezdtem dolgozni. A vállam nem lett jobb. Ortopédia ambulanciára jártam. Többször kaptam Kenalog injekciót az ízületbe, majd február 26-án MR vizsgálat történt.
MR: A jobb vállízületben kp. mennyiségű folyadék van. Az acromioclavicularis ízület környezetében is folyadék van. Az ízület STIR sequentiával magas jelintenzitással ábrázolódik. A supraspinatus ín környezetében is folyadék van, laterális mélyrétegi területénél részlegesen szakadt. A subdeltoid bursában is folyadék van. A subscapularis és infraspinatus ín finoman felrostozódott, de folytonossága több helyen jól követhető. A biceps ín körül gyűrűszerűen folyadék van. A caput longumon felrostozódás észlelhető.
Vélemény: Folyadék a vállízületben AC ízületi arthropathia Supraspinatus in laterális mélyrétegi szakadása Biceps tendinitis.
Az MR vizsgálat után március 9-én megoperáltak. Resectio claviculae et plastica acromion. Ezek után szedtem a Brexint, Rantudil forte tablettát. 6,5 hétig táppénzen voltam. Gyógytorna, fizioterápiás kezelések. Ebből az időszakból 3 hétig Harkányban voltam. Április 25-e óta dolgozom, de a vállam nem jött rendbe, folyamatosan fáj, és problémám van vele.
Autóvezetés nehéz, mert nem tudom a jobb karomat a kormányon tartani (2x30 perc az autózás, amit naponta megyek) emelni, tartani nehéz, meg kell gondoljam, hogy hogyan fogom meg a dolgot. Álló helyzetben, ha lóg a karom, nagyon megfájdul, zsibbad. Nem tudok aludni rendesen, rajta feküdni nem tudok, ha ellenkezőleg fekszem, lógva nem jó a vállamnak, ki kell támasztanom párnával.
Újból voltam ortopédián és július 6-án újból MR vizsgálatra mentem: A jobb vállízületben kis folyadék van. Kis folyadék látszik a subacromialis bursaban is. Az acromioclavicularis ízület peremei kihegyezettek, az ízület STIR szekvenciával csillogóan magas jelintenzitással ábrázolódik, rostjai között folyadék van. Supraspinatus ín szélesebb, rostja között kevés folyadék van, medialis részén részlegesen elszakadt. Az infraspinatus ínon is részleges szakadás van. Biceps ín körül gyűrűszerűen kevés folyadék látszik, a caput longumon részleges szakadása van.
Vélemény: Kevés folyadék a jobb vállízületben AC ízületi arthropathia Supraspinatus in részleges szakadás Biceps tendinitis, szakadással a caput longumon Infraspinatus in szakadás, ez részleges A musculus deltoideus és suprspinatus mérsékelt fokú atrophiája.
Második hete újból táppénzen vagyok, Aflamin tablettát szedek. Augusztus elején kell kontrollra menni, terhelhetőség megítélése céljából. A vállam nem javult, nagyon el vagyok keseredve, mert nem tudom, hogy így hogyan látom el a munkámat. Sokat kell emelnem a munkahelyemen. Fog ez javulni? Mit csináljak?
Elnézést, hogy ilyen terjedelmesen írtam le, kérem, szíveskedjen, ha lehetséges sürgősen válaszolni!
Köszönettel!

| vállízület, artroszkópia
| Glanz, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Glanz János főorvos 2009 ;14(júliusi)   InforMed

Keressen egy olyan helyet, ahol jól végzik a váll artroszkópiát és rendbe teszik a vállát.

Kapcsolódó cikkek a Válltáji sérülések és elváltozások rovatban olvashatók.

2009-08-07 14:48:30
| vállízület, artroszkópia
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop